ГоловнаПолітика

Трасу Запоріжжя-Маріуполь випробував Володимир Зеленський

За три місяці побудовано близько 130 км.

Трасу Запоріжжя-Маріуполь випробував Володимир Зеленський

Нещодавно відремонтовану дорогу між Запоріжжям і Маріуполем сьогодні випробувало керівництво країни. Володимир Зеленський за кермом автомобіля особисто протестував трасу, що сполучає промислові центри сходу України. Офіс президента України опублікував на своїй сторінці у фейсбуці відповідне відео.

"Ми вас вітаємо від нашої команди, молодої і потужної. За три місяці побудовано близько 130 км, уся дорога 200 км. 70 км цієї дороги будували три роки. Ну якщо всі дороги ми будемо так будувати, то ми встигнемо за чотири з половиною роки побудувати найважливіші траси нашої країни й об'єднаємо не тільки всіх людей, але й інфраструктуру", - сказав Володимир Зеленський.

Своїми враженнями від побаченого поділився і прем'єр-міністр Олексій Гончарук: "Пам'ятайте, коли ми говорили про форум у Маріуполі, то не знали, як будемо добиратися сюди. Багато хто не вірив, що за три місяці це можливо. Ця дорога - хороший приклад, як потрібно працювати. Готуємося, щоб у березні почати ремонт інших доріг".

Як раніше повідомляв радник прем'єр-міністра Юрій Голик, рішення про початок ремонту траси Запоріжжя-Маріуполь було прийнято в Офісі президента 19 липня. На виконання робіт було відведено 3 місяці. Асфальтні роботи завершили всього за 68 днів. Таким чином було поставлено національний рекорд за швидкістю дорожньо-ремонтних робіт. До ремонту дороги Н-08 було залучено близько 600 одиниць техніки і понад 1000 осіб.

Юрій Голик назвав також 8 причин, чому Україні необхідні якісні дороги, і одна з головних серед них - інвестиційна привабливість усієї економіки країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram