ГоловнаПолітика

До захисту засудженого в Італії нацгвардійця Марківа приступив український адвокат

Заступник глави МВС Геращенко зустрівся з Марківим в Італії.

До захисту засудженого в Італії нацгвардійця Марківа приступив український адвокат
Фото: Радио Свобода

До захисту українського нацгвардійця Віталія Марківа, засудженого в Італії до 24 років в'язниці, крім двох італійських адвокатів, приєднався український адвокат Олександр Чебаненко.

Про це повідомив заступник глави МВС Антон Геращенко.

За словами Геращенка, ні на одній з 167 сторінок вироку Марківа немає жодного доказу або факту його причетності до загибелі італійського журналіста Андреа Роккеллі і громадянина Росії Андрія Миронова, які загинули під час мінометного обстрілу в Слов'янському 24 травня 2014 року.

"Апеляція на абсурдний, неправосудний вирок, який не має нічого спільного з реальністю, буде подана вчасно. Ми будемо і далі боротися і робити все необхідне для звільнення солдата Віталія Марківа до повного зняття всіх несправедливих звинувачень. Україна покаже всьому світу, що не пускає своїх захисників на свавілля", - написав Геращенко в Facebook.

Також заступник міністра зазначив, що зустрівся з Віталієм Марківим.

"Незважаючи на 2 роки і 4 місяці, проведені в неволі, Віталій бадьорий і цілеспрямований. Він підтримує своє тіло і дух постійними тренуваннями. Читає багато книг. Найбільше йому прикро навіть не за те, що він свої молоді роки проводить за ґратами, а за те, що італійський суд фактично звинуватив український народ у тому, що він захищав свою державу від підступного нападу", - зазначив Геращенко.

Нагадаємо, 12 липня суд міста Павіа (Італія) засудив українського військового Національної гвардії Марківа, обвинуваченого в причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Рокелле на Донбасі, до 24 років позбавлення волі. Жорстокість вироку здивувала навіть прокурора, який просив 17 років ув'язнення.

Повідомлялося, що Україна оскаржить вирок і буде домагатися виправдання українця. Президент Володимир Зеленський доручив керівництву МЗС і ГПУ терміново зайнятися поверненням Марківа в Україну.

Італійський адвокат Віталія Марківа закликав українську владу і ЗМІ розгорнути серйозну інформаційну кампанію і розповідати правду про процес над нацгвардійцем.

Після публікації мотиваційної частини вироку у справі Віталія Марківа в МВС заявили, що докладуть усіх зусиль для відновлення справедливості і звільнення нацгвардійця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram