ГоловнаЕкономікаДержава

Зеленський призначив "тримісячних" членів НКРЕКП

Комісія зберегла кворум, незважаючи на відставку двох постійних членів.

Зеленський призначив "тримісячних" членів НКРЕКП
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський призначив чотирьох тимчасових членів Національної комісії регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

Про це йдеться на сайті президента (укази №780-783).

Зеленський задовольнив заяву про відставку Олександра Формагея і Євгена Магльованого, які на початку жовтня оголосили про припинення роботи в комісії.

Замість них на тимчасовій підставі - до проведення конкурсу, але не більш ніж на три місяці - членами НКРЕКП стали Руслан Кайдаш, Ольга Бабій, Валерій Тарасюк і Олексій Магда.

НКРЕКП - державний колегіальний орган, створений на заміну ліквідованим у серпні 2014 року Національній комісії, що здійснювала державне регулювання у сфері енергетики, і Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг. Комісія є органом державного регулювання діяльності у сферах енергетики і комунальних послуг.

Згідно із законом про НКРЕКП, президент України може тимчасово, строком на три місяці, призначити необхідну для кворуму кількість членів регуляторного органу.

Нацкомісія повинна до кінця року сертифікувати нового оператора ГТС України, і її робота критично важлива для укладення транзитного контракту з "Газпромом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram