ГоловнаЕкономікаБізнес

Укрзалізниця почала підготовку до IPO

Державні компанії ще ніколи не виходили на закордонні біржі.

Укрзалізниця почала підготовку до IPO
Фото: facebook.com/Kravtsov.Evg

Акціонерне товариство "Укрзалізниця" першим із державних компаній почало підготовку до первинного публічного розміщення акцій (IPO).

Про це йдеться на сайті Міністерства інфраструктури у зв'язку з підписанням меморандуму про взаєморозуміння між міністерством, Укрзалізницею і Європейським банком реконструкції та розвитку. Його підписали міністр Владислав Криклій, голова правління УЗ Євген Кравцов і виконавчий директор ЄБРР в Україні Маттео Патроне.

"Підготовка первинного розміщення акцій Укрзалізниці є важливим сигналом для світової спільноти про готовність України до реформи державної компанії-монополіста. АТ «Укрзалізниця» є першою українською державною компанією, яка планує вийти на закордонний фондовий ринок і тим самим підвищує інвестиційний імідж країни", - заявив Криклій.

Меморандуму передбачає співпрацю в аналізі та підготовці потенційних рішень про відокремлення суб'єктів господарської діяльності або підприємств під час підготовки до IPO, аналіз реформи юридичного та регуляторного супроводу, оцінку та посилення практики корпоративного управління.

За словами Кравцова, в рамках IPO Укрзалізниця може залучити кілька мільярдів доларів протягом двох-трьох років.

"З аутсайдерів у багатьох процесах у країні Укрзалізниця стала авангардом реформ і трансформацій. Шлях до IPO лише прискорить процес розвитку і зробить його незворотним", - йдеться у фейсбуці Кравцова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram