ГоловнаПолітика

Антикорупційний суд отримав справу про декларації Труханова

Підготовче засідання призначено на 1 листопада.

Антикорупційний суд отримав справу про декларації Труханова

Вищий антикорупційний суд 22 жовтня отримав кримінальне провадження проти мера Одеси Геннадія Труханова.

Пресслужба ВАКС повідомила, що підготовче засідання з приводу нього призначене на 1 листопада, воно відбудеться в будівлі на проспекті Перемоги, 41.

Труханова судитимуть за звинуваченням у декларуванні недостовірної інформації за 2015-2016 роки (ст. 366-1 Кримінального кодексу). Національне антикорупційне бюро заявило, що мер Одеси не вказав у деклараціях активи цивільної дружини.

Вони перебували в офіційному шлюбі з 1985-го по 1997 рік, мають двох спільних дітей, одна дитина народилася 2000 року, тобто після офіційного розірвання шлюбу.

Не були задекларовані квартира, два паркомісця, елінг, дача, нежитлова нерухомість, два автомобілі, частки в низці суб'єктів господарювання, відсотки за вкладами в банках. Усього в декларації за 2015 рік мер Одеси не вніс інформації про статки на загальну суму 32,48 млн грн, у декларації 2016 року - на 18,81 млн грн.

Розслідування детективи НАБУ почали в листопаді 2017 року. 11 березня 2019 року Труханову повідомили про підозру.

Під час досудового розслідування детективи також встановили факти незаконного збагачення мера Одеси на суму понад 3 млн фунтів стерлінгів, проте справу було закрито в зв'язку зі скасуванням Конституційним Судом статті КК про незаконне збагачення.

Нагадаємо, в липні 2019 року Труханова виправдали в іншій справі НАБУ - про заволодіння 92,7 млн гривень коштів місцевого бюджету під час купівлі будівлі заводу "Краян".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram