ГоловнаПолітика

Справу Насірова передали в Антикорупційний суд

Рішення ухвалив Шевченківський райсуд Києва.

Справу Насірова передали в Антикорупційний суд
Фото: Без Табу

Шевченківський районний суд Києва на засіданні в середу прийняв рішення про передачу кримінального провадження, в якому фігурує ексголова Державної фіскальної служби Роман Насіров, до Вищого антикорупційного суду.

Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"У середу, 23 жовтня 2019 року, за участю прокурора САП в Шевченківському районному суді Києва відбулося судове засідання у справі за обвинуваченням колишнього глави ДФС України і керівника департаменту ДФС України", - йдеться в повідомленні.

За результатами засідання суд прийняв рішення передати провадження у ВАКС.

У САП також нагадали, колишній голова ДФС і керівник департаменту звинувачуються в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Крім того, ексголові ДФС інкримінують скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки).

"Сторона звинувачення вважає, що Насіров протягом 2015 - 2016 років, діючи в інтересах народного депутата України 8-го скликання, особисто прийняв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення податкового боргу і зобов'язань ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр". Ці рішення були прийняті ним із порушенням встановленої законом процедури", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, Насірова звільнили 31 січня 2018 року у зв'язку з наявністю в нього британського громадянства. 3 березня детективи НАБУ повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Насірову закидають неправомірне розстрочення податкових боргів підприємствам Онищенка та заподіяння збитків державі на 2 млрд гривень.

7 грудня 2017 прокурори САП на вимогу сторони захисту почали зачитувати повний текст обвинувального акта, що складається з 774 сторінок. Голова САП говорив, що читання обвинувального акта може затягнутися на два роки. Крім того, в САП вважають, що Насіров взагалі може залишитися без запобіжного заходу.

У травні цього року Насіров самостійно попросив передати його справу в Антикорупційний суд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram