ГоловнаПолітика

Зміни до Конституції в частині децентралізації будуть прийняті "інтенсивно", - Корнієнко

"Можливо, наприкінці грудня або в січні ці зміни будуть проголосовані в Раді".

Зміни до Конституції в частині децентралізації будуть прийняті "інтенсивно", - Корнієнко
Александр Корниенко
Фото: Анна Стешенко

Зміни до Конституції в частині реформування місцевого самоврядування (децентралізації) ухвалюватимуть "інтенсивно".

Про це на презентації змін до Конституції сказав перший заступник голови депутатської фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко, передає кореспондент LB.ua.

"Процес (внесення змін до Конституції в частині децентралізації, - ред.) буде інтенсивним. Минулого тижня ми презентували ці зміни нашим іноземним партнерам. Минуло шість днів, і сьогодні ми обговорюємо ці зміни в широкому форматі... Усе буде інтенсивно. Не півроку і не рік. Можливо, наприкінці грудня або в січні ці зміни будуть проголосовані у Верховній Раді. Але головне, щоб уже на цій сесії ми направили ці зміни в КСУ", - сказав він.

За словами Корнієнка, разом зі змінами до Конституції готується новий пакет законопроєктів: про префектуру, про місцеві вибори, про державну службу та інші.

"Ми готові дискутувати, вести діалог, але наміри наші тверді", - підкреслив нардеп.

Нагадаємо, для внесення змін до Основного Закону необхідно два голосування 226 голосами на двох сесіях Верховної Ради України та рішення 300 голосами - конституційною більшістю - для остаточного прийняття рішення.

Раніше в "Слузі народу" заявляли, що мають намір прискорити завершення децентралізації, щоб провести дострокові місцеві вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram