ГоловнаПолітика

Шевченка не позбавлять мандата, але у фракції йому рекомендували не спілкуватися з росЗМІ, - Корнієнко

"Але позбавити мандата депутата фракція не може. Це може робити суд".

Шевченка не позбавлять мандата, але у фракції йому рекомендували не спілкуватися з росЗМІ, - Корнієнко
Александр Корниенко
Фото: Аня Стешенко

Депутата партії "Слуга народу" Євгена Шевченка, який взяв участь у пропагандистському шоу "Большая игра" на російському Первом канале, не позбавлять мандата за виступ на росТВ.

Про це в інтерв'ю журналістам заявив перший заступник голови фракції Олександр Корнієнко, передає кореспондент LB.ua.

"Мені дзвонили із цього ТВ і з цієї програми. Я їм відмовив. Це моя позиція. Я не спілкуюся з державними російськими каналами, на відміну, можливо, від комерційних... Чи була в нас заборона на рівні фракції не спілкуватися з тими чи іншими каналами? Ні, такого рішення не було", - сказав він.

У той самий час Корнієнко наголосив, що у фракції Шевченкові рекомендували не спілкуватися з цим телеканалом.

"Була рекомендація фракції депутатові Євгену Шевченку не спілкуватися з цим телеканалом. Він нас перепитував. Ми рекомендували не говорити з каналом, незважаючи на те, що він там говорив... Це все пропаганда. Що б ти там не сказав, це буде перекручено", - розповів він.

На уточнювальне питання про можливі санкції "Слуги народу" до депутата, заступник голови фракції відповів: "Фракція в понеділок буде вирішувати. Але позбавити мандата депутата фракція не може. Це може робити суд".

Нагадаємо, напередодні обраний у 76-му окрузі в Запорізькій області Євген Шевченко взяв участь у російському пропагандистському шоу "Большая игра" на Первом канале. У своєму виступі він, серед іншого, повторив риторику президента РФ Володимира Путіна, заявивши, що "націоналісти" нібито перешкоджають мирному влагодженню ситуації на Донбасі. Він також обговорив реалізацію "формули Штайнмаєра", а також необхідність зустрічі в "нормандському форматі".

Шевченко опублікував відео з виступом у своєму фейсбуці, але пізніше видалив його через лавину критики. Двоє його колег по партії засудили цей вчинок у коментарях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram