ГоловнаПолітика

Зеленський регулярно цікавиться у правоохоронців щодо "посадок" корупціонерів

Зеленського зв'язує законодавство, він не може впливати на правоохоронців.

Зеленський регулярно цікавиться у правоохоронців щодо "посадок" корупціонерів
Фото: Офис президента

Президент Володимир Зеленський заявив, що регулярно збирає наради з правоохоронцями, щоб дізнатися про результати розслідувань щодо "посадок" корупціонерів. Про це він заявив на пресмарафоні, повідомляє "УП".

Зеленський підкреслив, що у питанні "посадок" корупціонерів він зв'язаний законодавством, оскільки воно не дозволяє Президенту впливати на правоохоронні органи.

"Коли я прийшов на другий день, я думав, ми будемо усіх корупціонерів саджати. При цьому коли перші наручники наділи.. усе сказали "ай-яй-яй", Президент не має права впливати на правоохоронні органи. Я: "ок", а я можу збирати наради і говорити з правоохоронцями, їхні дії? Ага, так не можна. А якщо ходить бандит по вулиці, мені дзвонять усі і кажуть: "Ця людина вбиває, бреше, була депутатом" .. Я можу їх запитати: де посадки людей? Ну можна, але дуже обережно. Тобто, я повинен підбирати слова. Не дай Боже, це буде вплив", - розповів Президент.

Щодо арешту колишнього народного депутата Сергія Пашинського Зеленський запропонував журналістам вийти на вулицю і запитати у людей: "Пашинський - бандит чи ні?". "Я даю вам 100%, сто осіб запитаєте - сто осіб скажуть: "Так", - додав Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні у Києві проходить багаточасовий пресмарафон з Президентом Володимиром Зеленським на гастрономічному ринку Kyiv Food Market. Зеленський збирається розмовляти з представниками ЗМІ протягом усього дня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram