ГоловнаПолітика

Для арешту Пашинського немає раціональних юридичних аргументів, - юрист

"А без цього втрачається справедливість судочинства".

Для арешту Пашинського немає раціональних юридичних аргументів, - юрист
Фото: Макс Левин

У майбутньому Сергій Пашинський зможе звернутися в Європейський суд з прав людини і вимагати компенсації від України за велику кількість порушень у його справі. Про це заявив в ефірі Українського радіо виконавчий директор громадської організації "Правозахисна ініціатива", юрист, експерт Асоціації українських моніторів дотримання прав людини у діяльності правоохоронних органів Михайло Каменєв, повідомляє Цензор.НЕТ.

Михайло Каменєв зазначає, що хоча протягом двох років Пашинський перебував на свободі без інцидентів, під арешт його чомусь відправили саме зараз, хоча якихось значних інцидентів не сталося.

"Навіть за найсправедливішого й найчеснішого слідства у справі Пашинського дуже важко пояснити, що сталося такого, що його треба відправляти до СІЗО, для цього немає раціональних юридичних аргументів. А без цього втрачається справедливість судочинства", - переконаний Михайло Каменєв.

Нагадаємо, що ввечері 31 грудня 2016 року на дорозі під Києвом виник інцидент між нардепом Пашинським і В'ячеславом Хімікусом, який образив дружину нардепа і наніс йому удар пляшкою по голові. За словами Пашинського, він намагався зупинити нападника і зробив попереджувальний постріл у повітря, коли це не подіяло, застосував зброю і поранив нападника у ногу.

Водночас, другий учасник інциденту В'ячеслав Хімікус, який раніше неодноразово притягувався до відповідальності за хуліганство та побиття, стверджує, що Пашинський не робив попереджувального пострілу перед тим, як застосувати зброю, як заявляє, а відразу вистрілив йому в ногу.

Справу було розслідувано й закрито, після чого у жовтні цього року ДБР відновило її розслідування, що адвокат Андрій Федур назвав "правовим свавіллям".

Сам Пашинський називає "необґрунтований повторний розгляд цієї справи" помстою заступника глави адміністрації президента Януковича Андрія Портнова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram