ГоловнаПолітика

Зеленський побив рекорд Лукашенка за тривалістю спілкування з журналістами

Пресмарафон президента України триває понад вісім годин.

Зеленський побив рекорд Лукашенка за тривалістю спілкування з журналістами
Фото: facebook.com/salizenko

Пресмарафон президента Володимира Зеленського триває понад вісім годин. Так, станом на 18:30 його спілкування з журналістами на 45 хвилин перевищило попередній рекорд, раніше встановлений президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Про це повідомив експерт Національного реєстру рекордів України Віталій Зорін, передають "Українські Новини".

"Останнє, що було зареєстровано у Гіннеса - це 29 вересня 1960 року, промова Кастро перед ООН. Це лише 4 години 29 хвилин. З пресконференцій - 7 годин 21 хвилина у Лукашенка кілька років тому", - сказав він.

Експерт запевнив, що Нацреєстр вирішив зафіксувати рекорд "не на прохання Офісу президента, а за запитами журналістів", але не зміг уточнити з яких саме видань.

"Журналісти порушили питання, що може бути світове досягнення. Я не пам'ятаю навіть каналів, тому що якби я знав, я б заздалегідь поголився. А я дізнався про це 1,5 години тому. Ми дуже швидко провели експертизу. Ми припускали, що сьогодні буде найдовша пресконференція в Україні, але за фактом вона вже зараз найтриваліша пресконференція в світі", - сказав Зорін.

За його словами, на цю мить спілкування Зеленського зі ЗМІ триває понад 8 годин, а остаточний результат буде зафіксовано після закінчення "пресмарафону".

Зорін також наголосив, що рекорд - "це просто зафіксований факт, який не дає матеріальної вигоди".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram