ГоловнаПолітика

Зеленський: питання подачі води до Криму не обговорюється

"Та сторона тему не порушувала, а ми в цьому питанні захищаємо Україну".

Зеленський: питання подачі води до Криму не обговорюється
Северо-Крымский канал
Фото: ikrim.net

Президент Володимир Зеленський заявив, що питання відновлення водопостачання на окупований півострів Крим не обговорюється.

Про це він сказав на пресконференції у четвер.

"Щоб переговори були, хтось повинен порушувати цю тему. Та сторона тему не порушувала, а ми у цьому питанні захищаємо Україну. Ви знаєте, що відбувається у Криму. На що ми готові - ми робимо на Херсонщині нормальні комфортні КПВВ, хочемо інвестувати гроші у Херсонщині, щоб показати Криму, розвивати там інфраструктуру, особливо біля тимчасового кордону з Кримом. Питання води не обговорюється", - заявив Зеленський.

Нагадаємо, Україна забезпечувала до 85% потреб Криму у прісній воді через Північно-Кримський канал. Після захоплення Криму Росією у 2014 році поставки води на півострів припинилися.

Українська влада неодноразово робила заяву про те, що водопостачання анексованого півострова буде відновлено тільки після деокупації.

У серпні 2019 року окупаційна влада Криму заявила, що потрібно "почати зондаж" про відновлення роботи Північно-Кримського каналу, тому що у Дніпрі "вода, яка йде з території РФ". Постпред Президента України у Криму Антон Кориневич у відповідь заявив, що Дніпро по території Криму не протікає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram