ГоловнаПолітика

Перевірка на детектор брехні, яку пройшов Мангер, не ввійде в матеріали справи (оновлено)

Підозрюваний чиновник пройшов експертизу не в інституті судових експертиз, як вимагав суддя, а в Асоціації поліграфологів.

Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер, який є фігурантом у справі про напад на херсонську активістку Катерину Гандзюк, пройшов опитування із застосуванням поліграфа. Про це він написав на своїй сторінці в Фейсбуці.

За його словами, поліграф визначив як справжні його відповіді про причетність до нападу на Гандзюк працівника СБУ Данила Доценка.

"Отже, поліграф (він же детектор брехні) пройдено. Відповіді на найболючіші питання, що цікавлять громадськість, надані. Чи знав я про те, що планується напад на Катерину Гандзюк?  Ні. Брав я участь у цих жахливих діях? Ні. Чи знаю я, де перебуває замовник? Ні. Поліграф показав: ці та інші відповіді - правдиві", - написав Мангер.

Він додав, що процедура тривала понад 4 години, дослідження проводилося відповідно до вимог і стандартів американської Асоціації поліграфологів, Всеукраїнської асоціації поліграфологів і чинного законодавства України. Проводила процедуру експерт-поліграфолог Всеукраїнської асоціації поліграфологів психолог Тетяна Пономарьова.

Оновлення. Речник Генпрокуратури Андрій Лисенко пояснив, що експертиза, яку пройшов Мангер, була проведена за особистою ініціативою підозрюваного і поза кримінальним провадженням. Про це Лисенко написав на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Відповідно до постанови слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 14 березня 2019 року Владислав Мангер ... повинен був пройти судову психологічну експертизу із застосуванням спеціального технічного засобу - комп'ютерного поліграфа, виконання якої доручено експертам КНДІСЕ Міністерства юстиції України. Однак він не пройшов психологічну експертизу, а виклав у ЗМІ інформацію про проходження дослідження у Всеукраїнській асоціації поліграфологів. Це дослідження проведено за його власною ініціативою, поза кримінальним провадженням, і його матеріали не можуть бути прийняті до уваги органом досудового розслідування", - написав Лисенко.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України змінила підозру Мангеру: його підозрюють не в замовленні вбивства, а в замовленні побиття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram