ГоловнаЕкономікаБізнес

Найбільша нафтогазова компанія Польщі планує видобувати газ у Львівській області

Найбільша нафтогазова компанія Польщі планує видобувати газ у Львівській області
Петр Возняк (PGNiG) и Дейл Перри (ЭРУ)
Фото: pgnig.pl

Петро Возняк (PGNiG) і Дейл Перрі (ЕРУ)
Фото: pgnig.pl
Петро Возняк (PGNiG) і Дейл Перрі (ЕРУ)

Найбільша нафтогазова компанія Польщі PGNiG планує спільно з українською "ЕРУ Трейдинг" видобувати газ у Львівській області.

Про це йдеться в повідомленні PGNiG.

"Угода, яку ми підписали сьогодні, дозволить нам видобувати природний газ у дуже перспективному регіоні. Я впевнений, що наше партнерство з "ЕРУ Трейдинг" сприятиме підвищенню цінності обох компаній", - повідомив президент правління PGNiG Петро Возняк.

Угода між "ЕРУ Трейдинг" і PGNiG передбачає спільні операції на умовах ліцензії.

Спочатку пробурять розвідувальну свердловину на глибину до 2 500 метрів і проведуть геофізичні дослідження для пошуку місць під нові свердловини. Роботи розпочнуть, тільки-но отримають усі відповідні дозволи та ліцензії.

"У нас є вагомі підстави вважати, що регіон має потужний виробничий потенціал, подібний до родовища Перемишль, яке є найбільшим родовищем природного газу в Польщі", - підсумував Возняк.

Зараз видобуток газу на Перемишльському родовищі становить 0,48 млрд кубометрів на рік, але в 1971 році він сягав 3,7 млрд кубометрів. Згідно з офіційними документами, запаси родовища становили близько 74 млрд кубометрів природного газу, з яких 65 млрд уже видобуто. Однак завдяки останнім геофізичним дослідженням і повторному аналізу раніше зібраних даних PGNiG очікує, що Перемишльське родовище може містити додаткові 20 млрд кубометрів газу. Ці припущення були підтверджені новими розвідувальними свердловинами і реконструкцією старих свердловин, здійсненими PGNiG за останні три роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram