ГоловнаКультура

Пітер Джексон зніме фільм про The Beatles

Стрічка буде називатися "Let It Be".

Пітер Джексон зніме фільм про The Beatles
Питер Джексон
Фото: EPA/UPG

Після успіху документального фільму про Першу світову війну "Вони не постаріють" режисер Пітер Джексон підписав контракт на зйомки ще одного документального фільму - про The Beatles і запис їхнього альбому "Let It Be".

Про це повідомляє The Guardian.

Для створення фільму Джексон використовує ніде не опубліковані 55-годинні відеоролики записів альбому "Let It Be". "55 годин небачених раніше відеороликів і 140 годин аудіо, доступних нам, гарантують, що цей фільм стане ідеальним досвідом «мухи на стіні»... Наче машина часу переносить нас у 1969 рік, і ми сидимо в студії і дивимося, як ці чотири друга разом складають чудову музику", - сказав Пітер Джексон про матеріали, які стануть основою фільму.

Також режисер зауважив, що в цьому фільмі буде використана така сама методика відновлення плівки, що й у "Вони не постаріють".

Для створення цього фільму Джексон співпрацює із компанією звукозапису Apple, яка належить The Beatles. Роботу режисера схвалили Рінго Старр, Пол Маккартні, а також вдови Джона Леннона і Джорджа Гаррісона - Йоко Оно і Олівія Гаррісон.

1970 року вже виходив документальний фільм про The Beatles під назвою "Let It Be", режисером якого був Майкл Лідс-Хогг. Повнометражна картина показує групу в той час, коли напруження в колективі почало ставати очевидним. Інцидент, коли Джордж Гаррісон вирішив піти геть після кількох днів зйомок, не включили у фільм; режисер також отримав вказівку вирізати інші епізоди, якими були не задоволені окремі учасники групи.

Востаннє фільм Ліндсея-Хогга був доступним у відеопрокаті на початку 1980-х, відтоді фільм не перевипускали.

Нагадаємо, Пітер Джексон - відомий новозеландський режисер, сценарист, продюсер, актор. Його найзнаменитіші роботи - трилогія "Володар перснів", "Хоббіт", "Милі кістки". Джексон - володар премій "Оскар", "Золотий глобус", BAFTA і Премії гільдії продюсерів США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram