ГоловнаКультура

У Парижі викрали графіті Бенксі, присвячене жертвам теракту в "Батаклані"

Роботу вирізали разом з дверима.

У Парижі викрали графіті Бенксі, присвячене жертвам теракту в "Батаклані"

Графіті художника Бенксі, нанесене на двері паризького "Батаклану", де в 2015 році через теракт загинули понад 100 людей, було викрадено. Про це повідомляється на сторінці концертної зали у Фейсбуці.

Фото: facebook.com/bataclanFR

"Роботу Бенксі - символ медитації та належності всім жителям, парижанам, громадянам світу - було вкрадено", - йдеться в повідомленні.

Представники "Батаклану" не повідомили про підозрюваних у крадіжці. У "Батаклані" написали про "глибоке обурення" через викрадення роботи, яку вирізали разом з дверима.

"Суть міського мистецтва полягає в тому, щоб дати життя твору мистецтва в певному середовищі, і ми переконані, що ця робота була доцільна тільки тут, тому хотіли залишити її на вулиці - вільною і доступною для всіх", - йдеться в повідомленні.

Графіті було нанесено на двері аварійного виходу з концертної зали. Бенксі зробив роботу за своїм бажанням, а також для підтримки після події, зазначили представники концертної зали.

Графіті Бенксі з'являються на вулицях з початку 1990-х. Зараз його роботи оцінюють в мільйони доларів і значно збільшують вартість нерухомості, на яких розміщені, тому їх псування кваліфікується як вандалізм.

Нагадаємо, напад на "Батаклан" став частиною серії терактів в Парижі і передмісті в листопаді 2015 року. Нападники взяли в заручники понад сто осіб, які перебували на концерті американського рок-гурту Eagles of Death Metal, і відкрили стрілянину.

Того самого вечора були влаштовані вибухи біля стадіону "Стад де Франс" в Сен-Дені, а також напади на кілька ресторанів.

В результаті загинули 130 осіб, понад 350 постраждали. Відповідальність взяло на себе терористичне угрупування " Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram