ГоловнаКультура

На кінофестивалі Санденс показали фільм про ймовірні сексуальні злочини Майкла Джексона

Сім'я Джексона висловила обурення фільмом "Покидаючи Неверленд".

На кінофестивалі Санденс показали фільм про ймовірні сексуальні злочини Майкла Джексона
Кадр из фильма "Покидая Неверленд"
Фото: www.sundance.org

На фестивалі незалежного кіно Санденс у Штатах відбулася прем'єра чотиригодинного фільму Дена Ріда "Покидаючи Неверленд", що розповідає про сексуальні домагання з боку Майкла Джексона.

Як повідомляє Associated Press, члени сім'ї Майкла Джексона заявили, що вони "розлючені" тим, що двоє чоловіків, які звинувачують Джексона в сексуальному насильстві над ними, здобули додаткову увагу завдяки новому документальному фільму.

"Майкл завжди підставляв іншу щоку, і ми завжди підставляли іншу щоку, коли люди переслідували членів нашої сім'ї - це шлях Джексона", - йдеться в заяві сім'ї. "Але ми не можемо  стояти осторонь, поки тривають публічні самосуди... Майкл не тут, щоб захиститися, інакше ці звинувачення не були б зроблені", - додають вони.

Родичі співака зазначають, що Майкл Джексон пройшов через ретельне розслідування, яке включало несподіваний наліт на його ранчо "Неверленд". Його виправдали на кримінальному процесі 2005 року у справі про іншого молодого чоловіка.

Герої фільму "Покидаючи Неверленд" Вейд Робсон і Джеймс Сейфчак заявляють, що в дитинстві зазнали сексуального насильства з боку Джексона.

На суді у 2005-му Робсон давав свідчення, кажучи, що він багато разів спав у кімнаті Джексона, але той ніколи не знущався з нього. Сейфчак тоді зробив аналогічні заяви.

Але у 2013 році обидва чоловіки подали нові позови, заявивши, що стрес і травма змусили їх визнати, що вони зазнавали сексуального насильства. Позови були відхилені з технічних причин, але перебувають на апеляції.

У заяві родини Джексонів чоловіків названо "псевдосвідками" через це звернення. Родичі "розлючені" тим, що засоби масової інформації без доказів вирішили "повірити слову двох загальновизнаних брехунів порівняно зі словами сотень сімей і друзів по всьому світу, які провели час з Майклом".

Сама стрічка встигла отримати від критиків звання "фільму жахів", оскільки ґрунтується на докладних розповідях Робсона і Сейфчака про насильницькі сексуальні контакти з Джексоном. Повідомлялося також, що в залі кінотеатру були медики через наявність у фільмі докладного опису насильства Джексона над хлопчиками.

Заплановано, що "Покидаючи Неверленд" вийде в ефір навесні на каналі HBO і на "Channel 4" у Великобританії.

Майкл Джексон помер 2009-го в результаті передозування ліків, прописаних особистим лікарем Конрадом Мюрреєм. У 2011 році лікаря визнали винним у ненавмисному вбивстві співака і засудили до чотирьох років ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram