ГоловнаКультура

Оголосили склад журі Берлінського кінофестивалю

Очолила журі Жульєт Бінош.

Оголосили склад журі Берлінського кінофестивалю
Фото: EPA/UPG

Оргкомітет Берлінале оголосив склад Міжнародного журі конкурсу, до якого увійшло 6 осіб.

Про це повідомляють на офіційному сайті фестивалю.

Вирішувати, хто отримає Золотого і Срібних ведмедів на 69-му Берлінському кінофестивалі, будуть актриса Жульєт Бінош (Франція), кінокритик Джастін Чанг (США), актриса Сандра Хюллер (Німеччина), режисер Себастіан Леліо (Чилі), головний куратор секції фільму в Музеї сучасного мистецтва в Нью-Йорку Радженда Рой (США) і актриса Труді Стайлер (Великобританія).

Про те, що Жульєт Бінош очолить журі кінофестивалю, повідомили 11 грудня 2018 року. «Мені дуже приємно, що Жульєт стала головою Міжнародного журі 2019 року. Фестиваль має з нею тісний зв'язок, і я дуже радий, що вона повернеться на фестиваль на цій визначній посаді», - сказав директор Берлінале Дітер Косслік. Показово, що сама Бінош отримала приз Berlinale Camera в 1993 році і виграла Срібного ведмедя Берлінале в 1997 році за фільм «Англійський пацієнт».

Нагадаємо, що Берлінський міжнародний кінофестиваль - щорічний, заснований 1951-го. З 1956-го рішення про присудження головних нагород ухвалює міжнародне журі. Головний приз - Золотого ведмедя - присуджують найкращому фільму. Срібного ведмедя вручають у таких категоріях: найкращий режисер, найкращий актор, найкраща актриса, найкраща музика і приз за видатні досягнення в галузі мистецтва.

Цього року 69-й Берлінський міжнародний кінофестиваль пройде 7-17 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram