ГоловнаКультура

Перший етап відбору на проект меморіального центру "Бабин Яр" пройшли 10 претендентів

Заявки надійшли з 35 країн світу.

Перший етап відбору на проект меморіального центру "Бабин Яр" пройшли 10 претендентів
Фото: EPA/UPG

Десять конкурсантів з 7 країн світу пройшли перший етап відбору конкурсу на найкращий проект Меморіального центру "Бабин Яр" у Києві. Про це сьогодні повідомив генеральний директор Центру Геннадій Вербиленко, пише "Інтерфакс-Україна".

На конкурс було подано 165 заявок із 35 країн світу. До десятки відібраних претендентів увійшли дві команди з США, дві з Німеччини, дві з Австрії, по одній із Нідерландів, Данії та Франції, а також представлена одна компанія з України - BURO architects.

Упродовж 10 днів журі чекає на відповідь від конкурсантів. З-поміж тих, хто підтвердить заявку, журі відбере 4-6 проектів. Остаточний результат оголосять 29 липня.

Проектування повинно передбачати зведення будівлі центру та його внутрішнє наповнення, а також оформлення ландшафтного парку.

"Визначити точно потреби фінансування можна буде після закінчення конкурсу, коли буде обрано переможця, і ми побачимо те архітектурне рішення, яке нам доведеться реалізовувати в Києві. Орієнтовно ці цифри в діапазоні $80-100 млн", - сказав Вербиленко.

За його словами, джерелами фінансування стануть приватні меценати і міжнародні організації, державного чи міського бюджету на проект центру на цей момент немає.

Нагадаємо, за рішенням КМДА меморіальний комплекс "Бабин Яр" збудують і облаштують на території закинутого спорткомплексу на Дорогожичах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram