Залякування надзвичайним станом: влада риє собі могилу

Що ці страшилки міняють для людей, які стоять на Майдані й підтримують Майдан? Нічого!

Сьогодні мені зателефонувала одна відома пані з-за кордону – колишня наша співгромадянка, яка давно живе за межами України.

- Треба щось робити! - волала вона в телефонну трубку. – Якщо ти знаєш цих людей, що захопили Міністерство юстиції, вплинь на них, адже через них в Україні запровадять надзвичайний стан!

Я пояснив, що такого впливу на «окупантів» не маю, і що насправді захоплення одного з другорядних приміщень Мін’юсту ніяк не вплине на бажання чи небажання Януковича запровадити НС. Пані в розпачі кинула слухавку, напевне збираючись телефонувати комусь ще і ще…

Приміщення міністерства до вечора добровільно повернули, але загроза НС так і не відпала.

Станом вечора 27 січня ця загроза буквально висить у повітрі. Про неї заявляють депутати всіх політичних орієнтацій у соціальних мережах та в ЗМІ.

«У вівторок депутатам з Партії регіонів ні в якому разі не можна йти на сесію. Інакше, їх знову використають», - написав на своїй сторінці у ФБ колишній міністр з надзвичайних ситуацій Балога, маючи на увазі запровадження НС.

«Сьогодні нас намагаються залякати запровадженням надзвичайного стану, застерігає Порошенко в себе на ФБ. - Це останній інструмент, який може вжити влада у боротьбі проти свого народу. Ми повинні розуміти, про що йдеться. Йдеться не про порятунок країни – йдеться про спробу влади врятувати саму себе від народного гніву».

Богословська закликає депутатів не заходити в сесійну залу 28 січня, інакше їх використають для голосування за НС.

Але що ці страшилки міняють для людей, які стоять на Майдані й підтримують Майдан?

Нічого!

Якби Янукович міг розігнати народ, то давно зробив би це, не моргнувши. Він свій шанс, якщо тут доречне це слово, давно упустив. Після двох місяців активного протистояння та нарощування народного гніву спроба запровадження НС просто змете цю владу. Адже за ці два місяці влада Януковича аж ніяк не посилилася, а зовсім навпаки. Утримати НС (і то лише теоретично) може лише політик з високим рейтингом, якого в нинішнього президента ніколи не було, а тим більше немає зараз. Він риє собі могилу. У кращому разі – політичну. Швидко й упевнено. 

Хоча біди ще може наробити великої.

 

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram