ГоловнаБлогиБлог Сергія Капліна

Як Кличко ходив на мітинг ПР

Зранку регіонали мітингували. Навколо їх охороняє "Беркут", а депутат Калашніков, виступає перед цією збірною солянкою зі словами: подивіться вони (ми) вас злякалися - немає нікого. І сміх і гріх.

Фото: EPA/UPG

На роботу до парламенту йде Віталій Кличко, різко повертає до натовпу мітингувальників і заходить у їх гущу. Натовп оживляється, вже ніхто не слухає виступаючих, формується черга щоб "потриматися" за рукав лідера опозиціі та сфотографуватися разом з ним. Серед цих людей - студенти, пенсіонери, люди середнього віку. Кличко питає: звідки ви. Студенти: з КПІ! Кличко: як це? Весь політех на нашому майдані. Хлопці опускають голови і зізнаються, що працюють за гроші. Якби Президента вибирали на цьому мітингу - він би переміг вже у першому турі.

Я вже давно не розумію оточення Януковича: депутатів, чиновників, партійних функціонерів, бізнес. #Євромайдан не затухне - це вже визвольна повстанська армія. Як комендант штабу хочу заявити: на майдані постійно, цілодобово знаходиться біля 25 000 чоловік, вони оснащені для самозахисту. Майдан контролює більшість Хрещатика: будинки, площі, інфраструктуру. Щодня приїздить велика купа людей. Майдан розвивається і структурується. Люди самостійно фінансують #євромайдан. Щодня громадяни вкладають у свою свободу біля 300 000, за добу їжею забезпечується до 80 000 чоловік, ночівлю отримують 30 000. 

Ми маємо свою лікарню, розвідку, контррозвідку, районування наметового містечка, кілька комендатур, команди спеціального призначення для дозору та охорони, зв"язок, систему відеонагляду та охорону, міліцію і багато іншого. Почався страйковий рух по Україні: кілька областей зупинилося, на черзі міста, села, цілі регіони. Це не зупинити ніяким беркутом чи військами. Розвивається європартизанський рух по усій Україні. Люди відстежують колони з автівками беркуту і доповідають. Ну і тд.

Ми точно не будемо розуміти і прощати зрадників чи ворогів. Ми точно переможемо, вибирай своє завтра: ти - #євромайдан чи біло-блакитна плісень на тілі своєї країни. Приєднуйся!

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram