Нове подання Порошенку від в.о. міністра охорони здоров’я про надання громадянства Ользі Сімоновій передано до ДМС

Сьогодні опівдні керівник Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова – радник очільниці МОЗ Геннадій Друзенко особисто передав до Державної міграційної служби України пакет документів з новим клопотанням від в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, про надання українського громадянства російській волонтерці Ользі Сімоновій.

Учора Уляна Супрун підписала ще одне подання Президентові України Петру Порошенку з проханням «прийняти позитивне рішення за клопотанням про прийняття до громадянства України громадянки Російської Федерації Сімонової Ольги Сергіївни», яка має «визначні заслуги перед Україною.

Як зазначено у поданні, у травні–серпні 2015 р. Сімонова працювала у ПДМШ, де «показала себе як кваліфікований парамедик (санітар), яка оволоділа прийомами та навичками тактичної медицини та багаторазово застосовувала їх на практиці, рятуючи життя українським бійцям».

Ольга Сімонова, яка приїхала в Україну з російського Челябінська наприкінці 2014 р., також була медиком-волонтером у підрозділі «Північ» батальйону ПСМОП «Золоті ворота» (грудень 2014 – березень 2015) і санітаром мобільної групи у складі медичної служби ППСПОП «Дніпро-1» (серпень 2015 – червень 2016). Наразі вона проходить службу в районах проведення АТО у складі одного з мотопіхотних батальйонів ЗСУ. Нагороджена медаллю «За оборону Рідної Держави».

Попереднє клопотання про надання Ользі українського громадянства було направлено Президенту ще влітку 2016 р. Як повідомило раніше вчора Радіо Свобода, посилаючись на члена комісії з питань громадянства народного депутата Валерія Пацкана, той «документ був оформлений неналежним чином, і його мають переробити».

«Заступник начальника Державної міграційної служби України повідомила мені, що у поданні від міністра була помилка. Зараз готується нове подання, і коли міграційна служба його отримає, пакет документів передадуть у комісію для розгляду. Розглядати планують уже на наступній комісії. Зазвичай ми збираємось не менше ніж раз на місяць, і в лютому ще не збиралися», – цитує народного депутата Радіо Свободи, яке робить висновок, що Сімонова отримає українське громадянство впродовж місяця.

Минулого тижня у вівторок Геннадій Друзенко на Facebook зауважив, що той перший «пакет документів щодо прийняття Ольги в громадянство України пройшов всі передбачені законом інстанції: МОЗ, ДМС, Інтерпол, СБУ, Держприкордонслужбу – і ніде до нього не виникло претензій чи запитань». За словами керівника ПДМШ, Адміністрація Президента України повернула ті документи з відповіддю: «подання не відповідає формі 21», а висновок СБУ, мовляв, «містить неточну інформацію щодо персональних даних особи».

«Скільки я не звіряв спеллінг написання прізвища, ім’я та по-батькові Ольги та дату народження з тим, що написано у висновку СБУ, так і не зміг знайти жодної розбіжності. Теж саме, щодо відповідності подання формі № 21», – прокоментував Друзенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram