ГоловнаБлогиБлог Миколи Томенко

Бандити сидітимуть у тюрмах? або Хто голосував за закон «Про Юру і прокуратуру»

Сьогоднішнє голосування за законопроект, який прозвали «Про Юру і прокуратуру», що дає можливість призначити кума Президента Генеральним прокурором України, відбулося за класичними зразками парламенту часів Гройсмана, який насправді не змінився зі зміною керівництва Верховної Ради.

Фото: Макс Требухов

Ніхто не згадав про те, що законопроект, який був відхилений у вівторок, може розглядатися не через день (у четвер), а лише на наступній сесії. Ніхто не поставив питання про необхідність обговорення цього проекту закону. Законопроект ухвалили одним голосуванням – за основу і в цілому.

Другий висновок стосується того, що якщо Ющенко свого часу публічно підписав меморандум з командою Януковича і тим завершив так званий «революційний період» після Помаранчевого Майдану, то останні місяці Порошенко неофіційно підписав такий самий документ з частиною команди Януковича і олігархами. Адже сьогоднішнє голосування чітко засвідчує, хто підтримує Президента.

Так, із цих 258 голосів лише 206 депутатів - з так званої «нової коаліції» (БПП і «Народного фронту»). Решта голосів – це 3 депутати з «Опозиційного блоку» (Д. Колєсніков, О. Нечаєв, М. Папієв), такі «колоритні» позафракційні, як О. Супруненко, О. Фельдман, О. Герега та ін. і, звичайно, вся група «Відродження» на чолі з В. Хомутинніком та відомими «борцями з корупцією» А. Яценком, Є. Гєллєром та ін., і, зрозуміло, «Воля народу», починаючи з О. Довгого, І. Фурсіна і закінчуючи В. Литвиним.

Після такого голосування виникає запитання: невже дійсно хтось в українській державі ще вірить у те, що бандити сидітимуть у тюрмах і що хоча би одна резонансна справа буде розкрита і доведена до кінця?!

Питання риторичне.

Микола Томенко Микола Томенко , Лідер Громадського руху "Рідна країна", доктор політичних наук
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram