ГоловнаБлоги

Табачник тричі пошив у дурні Януковича

Думаю всі вже чули, що міністр Табачник знову схибив з рейтингами. Як повідомляє керівник освітніх проектів Центру дослідження суспільства Інна Совсун, Університет імені Шевченка не входить до рейтингу Times Higher Education , як про це напередодні заявив Табачник. Редактор рейтингу Філ Бейті чітко повідомив: "Я можу підтвердити, що цей університет не було включено до рейтингу Times Higher Education World University Rankings. Рейтинг на 2012-2013 роки буде опубліковано 3 жовтня 2012 року."

Фото: www.segodnya.ua

Нагадаємо, що міністру хронічно не щастить з рейтингами. Достатньо згадати історію з входженням кількох університетів до сумнівного російського рейтингу РейТОР. Після чого виявилось, що рейтинг був аж за 2009 рік, а перше місце там мав Московський університет, який обігнав і Гарвард, і Кембрідж, і Стенфорд. Ще один випадок був не так давно - міністр наступив на ті ж граблі, оголосивши, що його реформи протягом останніх двох років зробили українську освіту конкурентноспроможною і це, ніби, мав показати рейтинг Світового економічного форуму. Однак і тоді виявилось, що Україна  після двох років реформування під егідою пана Табачника має недоліки за сімома параметрами із загальних дев’яти, коли 2 роки тому таких було шість із загальних десяти.

Чого ж так не йметься пану міністру? Однією з причин є обіцянка Януковича про те, що до 2020 року у top-500 будуть як мінімум 3 українські університети. От і виходить, що Табачник вже як мінімум тричі пошив в дурні Януковича, бо, як бачимо, обманути пильне око громадськості у нього не виходить.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram