ГоловнаБлогиБлог Богдана Червака

Вибори: Путін зазнав поразки

Якщо дані екзит-полів відповідають дійсності, то треба констатувати, що найдраматичніша виборча кампанія, яка відбувалася в умовах російської окупації і проведення АТО, завершилася і стала найкоротшою кампанією з виборів президента України.

Головний підсумок: Путін, який робив все можливе і не можливе, щоб вибори в Україні були зірвані, зазнав нищівної поразки. Масова явка виборців у даному випадку означає не стільки бажання обрати президента, як діяти всупереч волі ката українського народу. Правда, ми заплатили надто велику ціну за те, щоб зірвати підступні плани Путіна.

Фото: EPA/UPG

До виборчих урн цього разу не прийшли десятки українців – бійців АТО, які віддали своє життя, щоб Україна сьогодні обрала нового главу держави. А скільки поранених і покалічених? У Луганській області, коли підраховували бюлетені, відбувалися жорсткі бої, гинули українці, відступали російські терористи.

Зруйновано головний інформаційний міф Кремля, що Майдан - це «випадковість», результат активності бандерівців із західної України. Світ отримав ще один доказ того, що Майдан – це воля всього українського народу. Нинішні вибори, це привіт «легітимно обраному Януковичу» і його адвокату Путіну.

Ймовірний переможець виборів Петро Порошенко стане першим президентом, якого не обирали в Криму, і фактично у Донецькій і Луганській областях. Однак він має усвідомити, що українська нація відтепер буде вимагати у нього, щоб у найкоротші терміни Крим повернувся до України, а на сході терористи були ліквідовані.

Не сумніваюся, що йому для цього підставлять плече усі проукраїнські сили. І навпаки, він швидко кане у політичне небуття, коли відмовиться від реальної боротьби з Кремлем і його терористами та диверсантами на сході країни.

Лакмусовим папірцем стане ставлення П. Порошенка до АТО. Підтримка чи не підтримка ним АТО – це те, що дуже скоро дасть можливість оцінити його патріотизм, або ж зафіксувати його відсутність.

Якщо на цих виборах цілковиту перемогу здобули антипутінські сили, то також треба відзначити цілковиту поразку пропутінських сил, а саме ПР і КПУ. «П’ята колона» втрачає підтримку у виборців. Її слід невідкладно знищити і для цього нова владамає всі необхідні й законні важелі. Не можна більше терпіти в Україні партій і політиків, які не приховують свого негативного ставлення до України як незалежної держави.

Новий президент принаймні має виступити ініціатором заборони КПУ – партії-колаборанта. Коли цього не відбудеться, українці, переконаний у цьому, не заспокоються, і Порошенко це відчує.

Перед початком цієї кампанії Олег Тягнибок висловлював побажання, щоб вона стала ідейною, тобто змаганням ідеологій і програм. Цього не відбулося. Вибори проходили під канонаду вибухів у Луганській і Донецькій областях, а тому не було часу і можливостей для змагання ідеологій. Цим скористалися олігархи, які взамін запропонували жорсткі політичні технології. Отже, невдача націоналістів на цих виборах, це не поразка їх ідей і програм. Це ілюстрація як спритно ними можуть маніпулювали олігархи.

Очевидно, що треба з цього зробити висновки. Тим більше, що нова виборча епопея може уже розпочатися восени.

Україна не заспокоїться, поки не відбудеться цілковите перезавантаження влади.

Богдан Червак Богдан Червак , Голова Організації Українських Націоналістів
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram