Злодії і "шістки" злодіїв у керівництві Миколаївщини

Почну з того, що громадськість Миколаївщини повинна висунути кореспондента сайту "Преступности.Нет" Гомонюка номінантом однієї з журналістських премій - і за роботу, і за принциповість та мужність. Публікація "ділової" СМС-переписки депутата облради Барни з бандитом "Мультиком" та сестрою-подільницею голови облради Москаленко є належним підтвердженням цих його якостей.

А тепер по суті. На додачу до виявлених останнім часом злочинів Романчука, Соколова, Чмира та інших місцевих службовців і "політиків" ледь прикрита корупційна діяльність облради та ще й поєднана з ганебним лакейством депутатів ще раз підтвердила загальновідоме - область знаходиться в руках злодіїв і політичних пройдисвітів. Протягом двох з чимось років я на цьому наголошую публічно за кожної нагоди, в тому числі у центральних ЗМІ, з метою привернення уваги і належного реагування відповідних високопосадовців, органів і служб.

Часто запитують, як воно так сталося. Та дуже просто: шарлатанська партійно-політична система - а вона в Україні є саме такою, починаючи зверху - в принципі не може складалися з чесних і порядних функціонерів (принаймні, тривалий час), тож і миколаївські обласні осередки різних партій, в тому числі так званих демократичних, врешті решт, в більшості випадків попадали а руки злодіїв. Або, що все одно, ставлеників злодіїв, яких у просторіччі звуть "шістками".

До того ж, як ми знаємо, політичні шулери постійно перетасовують політичні колоди, і на поверхні залишається те, що й має залишитися відповідно до законів фізики. Так до керівництва "Фронтом змін", "Об'єднаної опозиції "Батьківщина"", а згодом "Народного фронту" на Миколаївщині свого часу "піднялися" "Меріков і його команда". А потім, завдяки Євромайдану і народній довірливості, за повної відсутності політичної конкуренції, "обійняли посади".

І почали не тільки красти у всі можливі способи, про що вже багато говорилося, але й "відкладати яйця" - просувати "своїх людей" у владу і привладні партії. Будь-які паразити постійно розширюють ареал свого існування, так і політичні паразити - вони намагаються проникнути всюди, де є сприятливі умови. У 2015 році таким "теплим гніздом" для паразитів стала і обласна партійна організація партії "БПП-Солідарність" - Меріков нафарширував її своїми "шістками", як глистами.

Цьому паразитарному "заплідненню" усіляко сприяв тодішній голова партійного осередку Андрій Вадатурський, який чи то за домовленістю з Меріковим, чи в силу своєї високої зарубіжної освіти, чи то простоти душевної, взяв собі у заступники "шісток" Мерікова і фактично зробив обласну партійну організацію БПП партією цих "шісток". Наступний "крок вперед" - формування "шістками" списків кандидатів у депутати місцевих рад. А далі вже "справа техніки" - виборчі механізми перетворюють кандидатів у депутати у депутатів.

Тепер два риторичних питання:

1. Можуть "шістки" злодіїв бути чесними депутатами?

2. Можуть депутати, спеціально підібрані "шістками" злодіїв для "вирішення питань", бути чесними депутатами?

Відповідь очевидна - ні, як і відповідь на питання "що ж робити?". Гнати! Причому, не через одного, а всіх! І починати треба з тих, хто спочатку виконав завдання Мерікова по "партійному будівництву", а потім - по "формуванню" корупційно орієнтованого депутатського корпусу.

Адже ж вони, ці "шістки" Мерікова, тепер теж депутати, продовжують і далі виконувати завдання свого шефа-злодія, й інших депутатів до корупційної діяльності схиляють. В області їх називають "талпами" - за прізвищем самої наближеної до Мерікова "шістки", яку той вже призначив "куріровать тє же вопроси, которимі занімался Романчук" - тобто, корупційні "схеми" і "цепочки".

Тож я цілком підтримую позицію Юрія Бірюкова щодо повної зачистки обласної партійної організації і депутатського корпусу від "яєць Мерікова" - це треба було б зробити одразу ж після відсторонення від партійної посади Андрія Вадатурського, як я пропонував. Але краще пізно, ніж ніколи, бо попереду - "Нові корупційні пригоди Мерікова і його команди".

Аркадій Корнацький Аркадій Корнацький , Народний депутат України
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram