Корупція в Україні зберігається і посилюється безумними "євроінтеграторами"

Дочасне впровадження в українське законодавство ліберальних європейських норм завдає Україні величезної шкоди. Я публічно наголошую на цьому за кожної нагоди, але досі не почутий навіть моїми колегами по фракції БПП. І ось маленький результат: голова нашої фракції Юрій Луценко зараз називає жахом ті зміни в прокуратурі, які мають статися на днях відповідно до закону, співавтором якого є ... сам Юрій Луценко!

Фото: Ольга Якимович

Влітку минулого року Юрій Віталійович підписався під законопроектом №2667 від 17.04.2015 року про впровадження в органах прокуратури "прокурорського самоврядування", підготовленим "професійними євроінтеграторами". Відповідно до цього закону, в прокуратурі створюється Рада прокурорів та Дисциплінарно-кваліфікаційна комісія, які в подальшому визначатимуть всю кадрову політику в прокуратурі.

По-європейськи? По формі - безумовно. А по суті? А по суті - величезний подарунок недолюстрованій прокурорський мафії, бо вона стає фактично непідконтрольною нікому і нічому!

Чудовий вже наявний приклад - судова система, в якій "самоврядування", причому набагато більш обмежене, ніж заплановане в прокуратурі, якраз і є головним фактором консервації й подальшого процвітання судової корупційної мафії!

Бо органи "самоврядування", створені злочинцями із злочинців, ніколи не працюватимуть проти "своїх" і проти себе самих, хіба це не зрозуміло?!

У всіх органах усіх гілок влади, в тому числі в судах і прокуратурах, є чесні й порядні люди, в тому числі і в їх вищому керівництві. Тільки після того, як була б проведена ретельна "чистка" цих органів, можна було б запроваджувати самоврядування - щоб чесні й порядні люди його сформували задля подальшого призначення так само чесних і порядних людей на відповідальні посади.

Таких "реформаторських" і "європейських" змін до законодавства, як вищенаведені, вже сотні, і вони скоро проявляться, як тільки почнуть реально діяти. "Казус Луценка" на їх тлі виглядатиме квіточкою, негативні наслідки в багатьох сферах будуть дуже важкими.

Тож почуйте, керманичі, зупиніться, досить потрафляти безмозглим "активістам", які вважають, що рай в Україні наступить одразу, як тільки будуть прописані на папірцях "європейські цінності". Щонайперше вони мають бути "прописані" не на папірцях, а в головах, і їх туди треба впроваджувати українським, а не європейським законодавством.

Аркадій Корнацький Аркадій Корнацький , Народний депутат України
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram