Беззаконня триває: на Миколаївщині знову стрілянина на полях біля Чаусово-2

Довкола села Чаусово-2 Первомайського району, що на Миколаївщині, знову склалася загрозлива ситуація, яка може вилитись у кровопролиття. Прямо зараз рейдери намагаються за допомогою грубої сили й зброї захопити не тільки землю, яка належить «Агрофірмі Корнацьких», а й врожай, який ця фірма виростила.

Фото: Макс Левин

Сьогодні вночі на поля під Чаусово-2, де засіяна кукурудза, приїхало близько 50-ти мікроавтобусів без номерних знаків, в яких знаходилося кілька сотень осіб у масках та балаклавах. Багато з них озброєно рушницями, пістолетами та ножами. Паралельно підійшла техніка, яка, очевидно, належить фірмі «Партнер Агро». На місці злочину було помічено її керівництво.

Фірма «Партнер Агро» є рейдерською фірмою, яка зараз хоче відібрати урожай, до якого вона не має жодного відношення. Не вона сіяла і вирощувала цей урожай, тож і збирати не має права. При чому, що найгірше, нинішнє свавілля відбувається за допомогою державної установи – Державної виконавчої служби. А міліція не здатна виконати свої обов’язки і зупинити це беззаконня, бо чисельна перевага бандитів дуже велика.

На даний момент техніка вже заїхала в поля і збирається незаконно збирати врожай. Представниця «Партнер Агро» вважає, що все відбувається законно, водночас вона не пояснює міліції, що на полях «Агрофірми Корнацьких» роблять люди у масках на машинах без номерних знаків.

Також на місці події зібралися місцеві селяни, котрі тут живуть і обробляють цю землю, та працівники «Агрофірми Корнацьких», якій належить ця земля. Ситуація на межі, вже пролунали перші постріли. Через незаконне виконавче провадження можливе повторення кривавого сценарію двохрічної давнини, коли селяни вийшли голіруч проти озброєних бандитів захищати урожай.

Аркадій Корнацький Аркадій Корнацький , Народний депутат України
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram