ГоловнаСвіт

​Конгресмен США Гілл: Ми не допустимо, щоб Україну зруйнував російський ведмідь

Члени американської делегації приїхали, аби підтвердити підтримку України.

​Конгресмен США Гілл: Ми не допустимо, щоб Україну зруйнував російський ведмідь
Візит двопартійної делегації Конгресу США до України
Фото: Х/ Ambassador Bridget A. Brink

Члени постійного спеціального комітету Палати представників США з розвідки Френч Гілл, Джейсон Кроу і Ебігейл Спанбергер, які прибули до Києва, запевнили, що США залишаються прихильними підтримці українців, і це послання буде донесено знову до президента України Володимира Зеленського.

Про це заявив Гілл на брифінгу в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми знаємо те відчуття партнерства, яке необхідне, коли ви боретеся за свободу. Усі ми тут на двопартійній основі віддані цьому. І ми ще раз донесемо це послання президенту Володимиру Зеленському, що він побачить підтримку Сполучених Штатів із нашими союзниками й партнерами у всій Європі та у всьому світі, які виступають за свободу тут, і підведемо риску, що ми не допустимо, щоб цю суверенну націю зруйнував російський ведмідь, який безжалісно їсть фрукти, навіть коли він не голодний", - сказав Гілл.

Він також зазначив, що опитування в США свідчать, що американський народ не хоче, щоб Путін переміг в Україні.

"Народ знає, що це погано не тільки для Європи, погано для народу України, суверенітету України, а й для світу", - додав Гілл.

Зі свого боку член комітету з питань розвідки Палати представників Конгресу США Джейсон Кроу наголосив, що мета візиту делегації - "послати дуже сильний і дуже простий сигнал: народ Америки підтримує Україну".

"Ми підтримуємо Україну не тільки тому, що розуміємо, що захист свободи і демократії в усьому світі є американською цінністю, а ми підтримуємо Україну, тому що це також в інтересах Америки. З менше ніж 5% нашого річного оборонного бюджету ми допомогли Україні забезпечити стабільну і процвітаючу Європу. Ми допомогли Україні знищити понад половину російської армії. Ми допомогли Україні захистити наших союзників у НАТО", - наголосив він.

Кроу також зазначив, що США допомогли Україні забезпечити стабільні ціни на продовольство, а також стабільні постачання продовольства у всьому світі.

"Усі ці речі відповідають інтересам американського народу, й американський народ бачить це. І ми несемо це послання назад до наших округів. Ми з нетерпінням очікуємо продовження зустрічей із президентом Зеленським та іншими посадовими особами українського уряду, щоб обговорити шлях уперед і те, що необхідно зробити для забезпечення нашого міцного партнерства і нашого міцного альянсу", - додав він.

Членкиня Палати представників США Ебігейл Спанбергер також зазначила, що мета їх поїздки - донесення до українських партнерів прихильності американського народу і Конгресу подальшій підтримці України в її боротьбі за свободу.

"Інвестиції та підтримка американським народом у цій боротьбі, у цих зусиллях - це те, що ми з гордістю зробили, і я сподіваюся, що ми продовжимо це робити. Ми бачили успіхи України, яка відвоювала понад 50% земель, які Росія захопила після вторгнення два роки тому. Це вражає. Ми це бачимо, і саме з цієї причини ми хочемо продовжувати підтримувати", - сказала вона.

Що відомо про допомогу США Україні

  • 8 лютого стало відомо, що Комітет із асигнувань запропонував законопроєкт "на заміну" великого фінансового пакету, який передбачав надання допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню та міграційну реформу. В новій пропозиції питання внутрішнього кордону немає
  • Опісля Сенат США прийняв процедурне рішення для подальшого розгляду законопроєкту. "ЗА" проголосували 67 сенаторів. Далі законопроєкт допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню відправлять на розгляд Палати представників США.
  • Тим часом канцлер Німеччини Олаф Шольц зустрівся в Вашингтоні із американськими сенаторами обох партій. На зустрічі йшлося про необхідність підтримувати Україну.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram