ГоловнаСвіт

Сунак заявив, що його уряд скоротив кількість нелегальних мігрантів

Уряд очистив "застарілу чергу” з приблизно 92 000 заяв про надання притулку, зареєстрованих до червня 2022 року.

Сунак заявив, що його уряд скоротив кількість нелегальних мігрантів
Британський прем'єр-міністр Ріші Сунак

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що його уряд скоротив кількість мігрантів, які прибувають до країни без дозволу, пише Bloomberg.

Згідно з заявою Міністерства внутрішніх справ, минулого року уряд розглянув 112 000 заяв про надання притулку та видворив з Британії 24 000 осіб. Дані також показали, що кількість мігрантів, які перетинають Ла-Манш на невеликих човнах, минулого року впала на 36%. Це перше зниження щонайменше за п’ять років.

“Я сповнений рішучості покласти край тягарю нелегальної міграції, який лежить на британському народі. Ми економимо платникам податків мільйони фунтів стерлінгів на дорогих готельних витратах, зменшуючи навантаження на державні служби”, − заявив Сунак.

Міністр внутрішніх справ Джеймс Клеверлі заявив сьогодні у телезверненні, що уряд очистив "застарілу чергу” з приблизно 92 000 заяв про надання притулку, зареєстрованих до червня 2022 року. Водночас відомство повідомило, що понад 98 000 заяв про надання притулку все ще очікують на рішення. 50 000 прохачів притулку розміщено у готелях.

За даними МВС, понад 29 400 людей прибули до Великої Британії на невеликих човнах минулого року, порівняно з рекордом у 45 700 у 2022-му. 

Представник Союзу імміграційних служб також попередив вчора, що у 2024 році очікується більше мігрантів, оскільки на минулорічні переправи, ймовірно, вплинули сильні вітри над Ла-Маншем у грудні. 

Щодня з кишень платників податків йде 8 мільйонів фунтів стерлінгів (10,2 мільйона доларів) на оплату проживання людей у готелях, центрах утримання під вартою і навіть на баржах, поки вони очікують рішення.

  • Обіцянки Сунака “зупинити човни”, що перетинають Ла-Манш із Франції, і завершити розгляд справ з надання притулку стануть основними проблемами на виборах, які, як очікується, відбудуться в 2024 році. Скорочення чистої міграції було однією з ключових передвиборчих обіцянок торі в 2019 році. 
  • Прем’єра критикують члени його власної Консервативної партії за те, що він дозволив міграції стрімко зростати – як через легальні, так і нелегальні маршрути.
  • Консерватори заявили, що імміграція була ключовим фактором референдуму про Brexit у Великій Британії у 2016 році, а краща здатність контролювати кордони Британії стала ключовим фактором у рішенні вийти з Європейського Союзу. 
  • У грудні Палата громад Великої Британії підтримала законопроєкт Сунака, який має дати старт програмі депортації мігрантів у Руанду. Законопроєкт скасовує рішення Верховного суду про те, що Руанда не є безпечним місцем для надання притулку. Документ практично виключає можливість оскарження депортації через національне законодавство, тобто британські суди, окрім випадків, якби позивач за допомогою перевірених доказів зміг довести, що піддається реальній загрозі, якщо його відправлять за кордон.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram