ГоловнаСвіт

Президентка Гарварду Клодін Гей оголосила про відставку після звинувачень у плагіаті

Її термін перебування на посаді був найкоротшим серед усіх президентів в історії Гарварду з моменту його заснування в 1636 році. 

Президентка Гарварду Клодін Гей оголосила про відставку після звинувачень у плагіаті
Президентка Гарварду Клодін Гей
Фото: EPA/UPG

Президентка Гарвардського університету Клодін Гей оголосила про свою відставку. Перед тим вона отримала звинувачення у плагіаті в своїй науковій роботі, а також робила антисемітські заяви.

Про це повідомляє The New York Times.

В понеділок, 1 січня, консервативний онлайн-журнал The Washington Free Beacon оприлюднив чергову скаргу на плагіат в роботах Клодін Гей. Раніше були оприлюднені до 40 таких звинувачень.

Таким чином Клодін Гей стала другим лідером університету Ліги Плюща, який втратив роботу за останні тижні на тлі висловлювань щодо антисемітизму в їх навчальних закладах. Першою стала Елізабет Мегілл з Університету Пенсільванії.

Клодін Гей стала президенткою Гарварду в липні 2023 року. Вона стала першим чорношкірим президентом закладу і другою жінкою, яка очолила університет. Її термін був найкоротшим серед усіх президентів в історії Гарварду з моменту його заснування в 1636 році. 

В грудні 2023 року Клодін Гей на слуханнях в Конгресі ухилилась від відповіді на запитання, чи є заклики до геноциду євреїв порушенням політики університету. Також Гарвардський університет не виступив після з засудженням нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня та деяких пропалестинських студентських акцій. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram