ГоловнаСвіт

У Москві зафіксували рекордну кількість нових випадків COVID-19, у 90% хворих - "індійський" штам (оновлено)

Коронавірус набирає обертів у Росії.

У Москві зафіксували рекордну кількість нових випадків COVID-19, у 90% хворих - "індійський" штам (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Спалах коронавірусної хвороби у Москві перевищив минулорічні максимуми.

За даними оперативного штабу місцевої мерії, за останню добу в столиці Росії було виявлено 9 056 нових випадків COVID-19. Попереднім максимумом приросту хворих на ковід у Москві було 8203 людини за добу 24 грудня, повідомляє "Медуза".

За словами мера Москви Сергія Собяніна, майже 90% заражень пов'язані з новим штамом Дельта ("індійським").

"Останні дані, які ми отримали, 89,3% хворих захворіли коронавірусом мутованим, так званим Дельта, це "індійський" штам. І він виявився більш агресивним, який швидше поширюється. І найнеприємніше, що для того, щоб протистояти людині, його імунний статус, його кількість антитіл, як зараз ось кажуть, повинен бути майже в два рази вище, ніж до "уханьского" вірусу, тобто, по суті справи ми починаємо заново проходити цю історію. Причому з тяжкими наслідками. Саме тому ми бачимо таке вибухове зростання захворюваності, велике зростання госпіталізацій, просто величезне зростання госпіталізацій. Ми вводимо мало не кожен день нові лікарні, нові корпуси в боротьбу з COVID-19, і ледве-ледве встигаємо", - цитує Собяніна "Перший канал".

Загалом по Росії минулої доби виявили 17 051 новий випадок коронавірусу. Ще 55 випадків зафіксували в окупованому Севастополі, 156 - у Криму.

З 12 червня через стрімке зростання числа хворих в Москві закриті фуд-корти в торгових центрах, ресторанам і кафе заборонено приймати відвідувачів з 23:00 до 06:00. Обмежувальні заходи діятимуть щонайменше до 29 червня.

16 червня влада Москви і Московської області оголосили про обов'язкову вакцинацію від коронавірусу не менше 60% працівників сфер послуг, освіти, транспорту, житлово-комунального господарства, а також чиновників. 

Нагадаємо, в Національній академії наук побоюються, що спалах ковіду з Росії перейде на Україну

Зростання інфікувань у Росії пов'язують зі штамом коронавірусу Дельта ("індійським"). Про нього відомо, що він у 1,6 раза заразніший, ніж штам Альфа (вперше знайдений у Великій Британії), у 2,26 раза частіше призводить до госпіталізації та у 1,45 раза частіше – до реанімації.

У РФ частка поширення цього штаму коронавірусу оцінюється у чверть від усієї захворюваності, зазначили в НАНУ на початку цього тижня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram