ГоловнаСвіт

Озброєні прихильники війського перевороту у М'янмі атакували мітингарів

Вони кидалися камінням та нападали з ножами. 

У М'янмі озброєні камінням, ножами і палицями прихильники військового перевороту атакували мітингарів, які вимагають повернення попередньої влади. 

Заворушення відбулися у Янгоні. На 23 лютого був запланований масштабний мітинг студентів, але ще перед його початком близько 1000 прихильників держперевороту зібралися в центрі міста, пише Reuters.

Деякі з них погрожували журналістам, потім розпочалися бійки, що переросли в більш серйозні зіткнення.

Фото: Twitter AyeChan45009923
Фото: Twitter AyeChan45009923

За словами очевидців, деякі кидалися камінням та стріляли з рогаток. Також декілька прихильників військових, озброєні ножем, напали на чоловіка біля готелю. 

"Ці події показали, хто такі терористи. Вони бояться дій народу за демократію", - повідомив активіст Тін Зар Шун Лей Їй. 

Мітингарі вже анонсували нові протести. Країна від початку місяця фактично паралізована страйками. 

Нагадаємо, що 20 лютого у М'янмі загинули двоє мітингувальників, ще близько 20 отримали поранення. 

За день до того у лікарні померла 19-річна жінка, яку однією з перших поранили на протесті у М'янмі. Вона отримала вогнепальне поранення в голову і перебувала в комі.

1 лютого військові М'янми взяли країну під свій контроль. Вони затримали фактичну лідерку країни, лавреатка Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжі, президента М'янми Він М’їн та інших членів політичного керівництва.У країні ввели військовий стан, вимкнули телебачення та зв'язок. 

Приводом для перевороту стала запланована на 1 лютого інавгурація нового парламенту країни. Кандидати від правлячої партії НДЛ отримали 83% місць у парламенті. Відносини між військовими та політичним керівництвом країни загострилися після виборів, що відбулися у листопаді. Військові заявили, що партія вдалася до махінацій під час голосування. 

Через тиждень після захоплення влади десятки тисяч людей саботували роботу та вийшли на вулиці, щоб висловити незгоду з переворотом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram