ГоловнаСвіт

Китай змінив методику підрахунку заражених коронавірусом усупереч вимогам ВООЗ

За відсутності симптомів людина не вважається інфікованою.

Китай змінив методику підрахунку заражених коронавірусом усупереч вимогам ВООЗ
Фото: EPA/UPG

Влада Китаю змінила методику підрахунку заражених COVID-19 (коронавірусом 2019-nCoV). Згідно з новими приписами Національної комісії охорони здоров'я КНР, інфікована людина без симптомів захворювання не вважається зараженою, передає DW.

Влада країни не пояснила, чим зумовлений такий крок. Точна кількість фактично хворих людей, які виявилися не занесеними у списки заражених, невідома.

Нова методика суперечить з вказівкам Всесвітньої організації охорони здоров'я, яка вважає зараженими всіх, хто показав позитивні аналізи, "незалежно від наявності симптомів".

Вірус 2019-nCoV поширився більш ніж у 20 країнах на трьох континентах з початку спалаху в місті Ухані в провінції Хубей наприкінці грудня 2019 року.

Пекін обмежив транспортне сполучення з низкою мегаполісів, фактично помістивши під карантин понад 50 млн осіб. Низка країн, включаючи Німеччину і Росію, почали вивозити своїх громадян з Китаю.

За останніми даними, в Китаї зареєстровано 42 708 підтверджених випадків захворювання на COVID-19, 1017 осіб у КНР стали жертвами нового коронавірусу. У світі зареєстровано 393 випадки в 24 країнах з 1 смертельним результатом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram