ГоловнаСвіт

Пелосі публічно розірвала сторінки з промовою Трампа у Конгресі

До цього він відмовився потиснути їй руку.

Пелосі публічно розірвала сторінки з промовою Трампа у Конгресі
Спикер палаты представителей США Нэнси Пелоси во время пресс-конференции, 31 января 2019.
Фото: EPA/UPG

Голова Палати представників США Ненсі Пелосі розірвала сторінки з промовою президента Дональда Трампа під час його виступу у Конгресі. Сам Трамп до цього відмовився потиснути їй руку, коли вручав копію цієї мови, пише Reuters.

"Президент-республіканець відкинув простягнуту руку Пелосі, провідної виборної посадової особи демократів у Вашингтоні, зустрівшись з нею вперше відтоді, як вона вийшла з Білого дому чотири місяці тому. Пелосі, схоже, здивувалася. Помічники обох сказали, що вони не розмовляли з моменту їх зустрічі у жовтні", - уточнили в агентстві.

Мова Трампа тривала близько 80 хвилин, і Пелосі, перебуваючи за його спиною, наприкінці його виступу встала і розірвала свою копію, яку їй вручив президент.

Нагадаємо, процедура імпічменту Трампа була запущена у зв'язку з його телефонною розмовою з президентом України Володимиром Зеленським. Під час бесіди, на думку демократів, Трамп намагався змусити Київ почати розслідування щодо його потенційного суперника на президентських виборах у листопаді 2020 року - Джозефа Байдена, а також його сина Хантера.

24 вересня Пелосі оголосила про підготовку процедури імпічменту Трампа. Приводом для цього кроку послужив саме скандал навколо бесіди двох президентів. Нижня палата Конгресу, контрольована демократами, звинуватила президента США у порушенні конституційних обов'язків і зловживанні службовим становищем. Сам Трамп назвав те, що відбувається, найбільшою аферою в історії американської політики.

Підсумкове голосування у справі про імпічмент відбудеться 5 лютого. Для імпічменту необхідні дві третини голосів у 100-місцевому Сенаті, проте жоден з 53 республіканців поки не дав зрозуміти, що підтримає таке рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram