ГоловнаСвіт

"Репортери без кордонів" закликали звільнити українського журналіста Асєєва перед зустріччю Нормандської четвірки

Вони також вимагали звільнити двох кримських журналістів - Едему Бекирова і Нарімана Мемедінова.

"Репортери без кордонів" закликали звільнити українського журналіста Асєєва перед зустріччю Нормандської четвірки
Архивное фото
Фото: LB.ua

Міжнародна організація "Репортери без кордонів" проводила акції підтримки на користь українського журналіста Станіслава Асєєва перед зустріччю лідерів країн Нормандської четвірки в грудні в Парижі і просила звільнити його.

Про це розповіла керівниця відділу Східної Європи та Центральної Азії НГО "Репортери без кордонів" Жанн Кавальє.

Вона зазначила, що "з нагоди приїзду президентів Росії і України Володимира Путіна і Володимира Зеленського на саміт Нормандської четвірки ми направляли ноту в Єлисейський палац (резиденцію президента Франції) і пояснювали, що сталося, як Станіслав став заручником, вимагали його звільнити і підтримати".

Кавальє також повідомила, що перед тим, як з'явилася інформація про можливий обмін полоненими, вони відразу організували прохання з надією, що Асєєва відпустять. "Крім того, ми просили звільнити двох кримських журналістів - Едема Бекірова і Нарімана Мемедінова".

Нагадаємо, Асєєв жив у Донецьку і після початку окупації писав для українських видань під псевдонімом "Станіслав Васін". Влітку 2017 року окупаційна влада затримала його, звинувативши в роботі на Службу безпеки України. У жовтні 2019 року Асєєва засудили до 15 років колонії суворого режиму, а через два місяці він вийшов на волю в рамках обміну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram