ГоловнаСвіт

У Демпартії США виникли проблеми під час підрахунку результатів внутрішніх виборів в Айові

Результати рахуватимуть вручну й оголосять пізніше.

У Демпартії США виникли проблеми під час підрахунку результатів внутрішніх виборів в Айові
Фото: EPA/UPG

У ніч на 4 лютого в штаті Айова в США відбулися перші кокуси - внутрішньопартійні вибори в Демократичній і Республіканській партіях. На них визначаться кандидати на президентські вибори.

Як повідомляє "Настоящее время", кокуси всередині Республіканської партії сенсацій не принесли: на них упевнену перемогу здобув чинний президент США Дональд Трамп. А ось у Демократичній партії виникли проблеми: через збій програми для підрахунку голосів результати внутрішньопартійного голосування не могли підрахувати протягом декількох годин.

У підсумку представники Демпартії були змушені оголосити про проблеми з "quality control" ("контролем підрахунку голосів" і про "невідповідність" в офіційних даних, отриманих з місць. У партії заперечують, що проблеми з підрахунком були результатом хакерської атаки або чийогось стороннього втручання.

За останніми заявами партії, результати, отримані з місць, перерахують вручну.

Більшість аналітиків пророкували перемогу в Айові сенатору Берні Сандерсу, але про своє лідерство вже оголосив Піт Буттіджіч, колишній мер міста Саус-Бенд в Індіані. "За всіма показниками, перемогу здобули саме ми", - заявив він у соцмережах.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп вважає, що виграє у будь-якого кандидата від демократів на виборах восени 2020 року.

Суперником Трампа, радше за все, буде Джо Байден, Берні Сандерс або Елізабет Воррен. Кожен із них, згідно з опитуваннями, є фаворитом у протистоянні з Трампом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram