ГоловнаСвіт

Пекін погодився прийняти допомогу США для боротьби з коронавірусом

Найближчим часом американські експерти прибудуть до Китаю.

Пекін погодився прийняти допомогу США для боротьби з коронавірусом
Фото: EPA/UPG

Китайська влада погодилася на пропозицію США направити американських фахівців у Китай для надання допомоги в запобіганні подальшому поширенню захворювання, що спричинене новим типом коронавірусу.

Про це повідомив представник Білого дому Джадд Дір, передає "Інтерфакс-Україна".

"Китай прийняв пропозицію Сполучених Штатів про включення американських експертів до складу місії Всесвітньої організації охорони здоров'я в Китаї, щоб більше дізнатися про вірус і про те, як з ним боротися", - завив Дір.

У понеділок представниця американського Центру з контролю і запобігання захворювань (CDC), голова Національного центру імунізації і респіраторних захворювань Ненсі Мессон повідомила, що таку пропозицію зробили китайській владі.

Вона зазначила, що закриття американських кордонів для осіб, які відвідали нещодавно Китай, є "науково обґрунтованим" і має на меті "уповільнити проникнення вірусу в США".

Нагадаємо, раніше Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про початок боротьби з поширенням неправдивої інформації про коронавірус і помилковими рекомендаціями щодо ліків проти нього. ВООЗ також не рекомендувала Китаю обмежувати міжнародну торгівлю і пересування людей через коронавірус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram