ГоловнаСвіт

У Франції вбили чеченського блогера, який критикував Кадирова

Блогера зарізали в номері готелю в центрі міста Лілль.

У Франції вбили чеченського блогера, який критикував Кадирова
Фото: leparisien.fr

У французькому місті Лілль знайшли тіло 44-річного чеченського блогера Імрана Алієва, який критикував режим лідера Чечні Рамзана Кадирова. Про це пише ресурс Le Parisien.

"44-річний чеченський блогер Імран Алієв, який критикував режим Рамзана Кадирова, був убитий ножем у готелі в Ліллі минулого тижня", - сказано в повідомленні.

Тіло виявили минулого четверга в номері готелю в центрі міста. Ніж був у тілі чоловіка.

У місцевій поліції повідомили, що вбивство "має всі ознаки політичного мотиву", проте потрібно дочекатися результатів розслідування.

Блогер Алієв (псевдонім Мансур Старий) прибув до готелю з Брюсселя із супроводжуючим із середи на четвер. Наступного дня персонал готелю мусив відімкнути двері номера чеченського блогера, оскільки він не виходив з кімнати.

Алієв регулярно викладав у фейсбуці і ютубі ролики, в яких критикував Кадирова і звинувачував його в порушенні прав людини.

Торік блогер також викладав відео з повідомленням, що на його життя минулого літа зазіхали.

Нагадаємо, в серпні 2019 року в центрі Берліна вбили чеченця Зелімхана Хангошвілі, який був польовим командиром під час Другої чеченської війни.

Убивство було демонстративним - опівдні в громадському парку, розташованому за кілька кроків від відомства канцлера і будівлі Рейхстагу. Вбивцю затримали, він виявився громадянином Росії, приїхав до Берліна незадовго до скоєння злочину.

Пізніше в убивці чеченського командира впізнали колишнього російського майора міліції Санкт-Петербурга.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram