ГоловнаСвіт

У Японії лайнер з 3,5 тис. пасажирів помістили на карантин через коронавірус

Тест на вірус проводитимуть "кільком пасажирам".

У Японії лайнер з 3,5 тис. пасажирів помістили на карантин через коронавірус
Фото: cnn.com

У Японії в порту Йокогами через коронавірус на карантин відправили круїзний лайнер Diamond Princess, на борту якого перебуває близько 3,5 тис. осіб. Про це пише CNN.

"Приблизно 2500 пасажирів і 1000 членів екіпажу Diamond Princes повинні залишатися на судні щонайменше до вечора 4 лютого, поки співробітники карантинної служби Міністерства охорони здоров'я Японії проводитимуть тест кільком пасажирам, які захворіли", - йдеться в публікації.

Крім того, через коронавірус члени Міжнародної асоціації круїзних ліній вирішили не пускати на борт своїх лайнерів туристів, які повернулися з Китаю або подорожували через цю країну впродовж останніх двох тижнів.

Міжнародна асоціація круїзних ліній представляє інтереси близько 50 круїзних ліній, на яких заявили про припинення всіх переміщень їхніх екіпажів з материкового Китаю.

Наприклад, у Norwegian Cruise Line ввели обов'язкові перевірки температури всіх пасажирів, незалежно від походження і місця призначення. Мандрівникам, температура тіла яких буде підвищуватися більш ніж 38°C, забороняється сідати на борт лайнера.

Лінія MSC Cruises узагалі скасувала зупинки в Шанхаї, замінивши їх на зупинки у В'єтнамі та Сінгапурі.

Нагадаємо, 30 січня в Італії теж блокували круїзний лайнер через підозру на коронавірус у двох пасажирів. Усього на борту перебували 6 тис. осіб. У підсумку підозри не підтвердилися, а в однієї жінки виявили грип типу H1N1.

Сьогодні повідомляли, що в спеціальному адміністративному районі Китаю Гонконгу зафіксували першу смерть від коронавірусу. Йдеться про 39-річного чоловіка, який 21 січня вирушив швидкісним потягом в Ухань і повернувся в Гонконг через два дні.

Це вже другий смертельний випадок за межами материкового Китаю. Перший стався на Філіппінах 1 лютого - там помер 44-річний чоловік, який також побував в Ухані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram