ГоловнаСвіт

Трамп про вибух ракетного двигуна в РФ: у нас є схожі, хоча і більш просунуті технології

"Вибух "Skyfal" змусив людей турбуватися про повітря навколо об'єкта і далеко за його межами".

Трамп про вибух ракетного двигуна в РФ: у нас є схожі, хоча і більш просунуті технології
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп відреагував на вибух реактивної рухової установки в Росії.

Про це американський президент написав у своєму Twitter.

"Сполучені Штати багато чому вчаться на невдалому ракетному вибуху в Росії. У нас є схожі, хоча і більш просунуті технології. Вибух російського "Skyfall" змусив людей турбуватися про повітря навколо об'єкта і далеко за його межами. Недобре!" - зазначив Трамп.

У березні минулого року президент РФ Володимир Путін заявляв про успішні випробування нової крилатої ракети з ядерною установкою, "що має необмежену дальність і невразлива для всіх наявних систем ПРО". У Росії вона називається 9М730 "Буревісник", НАТО позначило її як SSC-X-9 Skyfall.

Нагадаємо, 8 серпня в Міноборони РФ повідомили про вибух на території військового полігону в Архангельській області, в результаті якого загинули двоє людей. Вибух стався за декілька десятків кілометрів від Сєвєродвінська. Після аварії на сайті адміністрації міста опублікували повідомлення про короткочасне підвищення радіаційного фону. У ньому йшлося про те, що на момент публікації фон нормалізувався і показники датчиків не перевищують максимально допустимих.

Пізніше повідомлення видалили, а в пресслужбі міської адміністрації заявили, що це було зроблено, "тому що ситуацією займається Міноборони". Через два дні, 10 серпня, "Росатом" визнав, що вибух стався на установці з джерелом радіації, і повідомив про загибель п'яти своїх співробітників.

На початку липня в Баренцевому морі затонув секретний російський підводний човен, оснащений ядерним реактором.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram