ГоловнаСвіт

Британці почали запасатися продуктами і ліками через "Брексіт"

Великобританія готується вийти з Євросоюзу 31 жовтня 2019 року.

Британці почали запасатися продуктами і ліками через "Брексіт"
Фото: maximonline

Кожен п'ятий британець вже створює запаси продуктів харчування, напоїв і ліків, витрачаючи додатково по 380 фунтів стерлінгів кожен, у зв'язку з майбутнім виходом країни з Євросоюзу без угоди.

Про це свідчать результати опитування, проведеного фінансовим провайдером Premium Credit. Усього британці витратили близько 4 млрд фунтів стерлінгів, пише The Guardian.

Опитування показало, що близько 800 тис. осіб витратили понад 1 тис. фунтів стерлінгів на створення запасів до 31 жовтня.

74% опитаних повідомили, що придбали додаткове харчування, 50% - ліки і 46% - напої.

Раніше компанії, що працюють у Великобританії, неодноразово попереджали, що Brexit без угоди може привести до короткочасних перебоїв у поставках товарів до Великобританії.

Запаси роблять не тільки пересічні британці, а й самі компанії. Так, минулого тижня компанія Pets at Home, найбільший ритейлер зоотоварів у Великобританії, повідомила, що вона запасається кормами для тварин. Мережа ресторанів Domino's Pizza повідомила, що запасається начинками.

Окрім того, в очікуванні Brexit забезпечені британці стали ввозити в країну більше автомобілів класу люкс. Так, торік, за даними юридичної фірми Boodle Hatfield, до Великобританії імпортували 3,8 тис. таких автомобілів, що на 16% більше, ніж роком раніше. У компанії пояснили, що таке збільшення попиту на дорогі автомобілі пов'язане з можливим зростанням мита у разі жорсткого Brexit.

Нагадаємо, що вихід Великобританії з ЄС був запланований на 29 березня 2019 року. Однак парламент тричі проголосував проти угоди "Брексіту", а також відхилив проведення нового референдуму і вихід з Євросоюзу без угоди.

В результаті Євросоюз надав Британії шестимісячне відтермінування до кінця жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram