ГоловнаСвіт

Новим послом США в Росії може стати фахівець з Північної Кореї, - Reuters

Стівен Біган керував переговорами США з КНДР напередодні невдалого другого саміту між Трампом і Кім Чен Ином.

Новим послом США в Росії може стати фахівець з Північної Кореї, - Reuters
Стивен Биган
Фото: eadaily.com

Новим послом США в Росії може стати американський спецпредставник з питань КНДР Стівен Біган, його кандидатуру розглядає президент Дональд Трамп.

Про це повідомляє "Голос Америки".

"Біган - спеціальний представник США по КНДР, який очолював американські зусилля з відновлення переговорів про ядерну проблему з Північною Кореєю, що зайшли в глухий кут. Його розглядає як наступного посла в Росію президент Трамп", - розповіло джерело Reuters, ознайомлене з цим питанням.

Видання Vox News минулого тижня процитувало двох людей, знайомих з внутрішніми дискусіями в Білому домі, які теж відзначили, що Біган є ймовірним кандидатом на посаду посла в РФ.

Ані Біган, ані Держдепартамент цієї інформації поки що не прокоментували.

Біган залишив посаду голови відділу міжнародних відносин у компанії "Форд", щоб стати спецпредставником США по КНДР. Упродовж десятків років він працював штатним співробітником конгресу і був помічником із зовнішньої політики Білого дому при президенті Джорджі Буші.

56-річний Біган вивчав політологію і російську мову в Мічиганському університеті і був директором Міжнародного республіканського інституту в Москві з 1992-го по 1994 рік. Він також працював у раді директорів некомерційного Американсько-російського фонду економічного розвитку і верховенства права.

Нагадаємо, нинішній посол Джон Хантсман повинен піти у відставку в жовтні після двох років перебування на посаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram