ГоловнаСвіт

Ймовірна дочка Путіна включена в російську раду з генетики

Марія Воронцова - кандидат медичних наук у галузі ендокринології.

Ймовірна дочка Путіна включена в російську раду з генетики
Фото: EPA/UPG

Марія Воронцова, яка, за припущеннями російських і західних ЗМІ, є старшою дочкою президента Росії Володимира Путіна, указом президента включена до складу ради з реалізації федеральної програми розвитку генетичних технологій.

Як повідомляє російська служба Радіо Свобода, на реалізацію цієї програми в 2019-2027 роках держава планує витратити 127 мільярдів рублів. 111 мільярдів буде виділено з російського бюджету, йдеться в тексті програми.

Програма була затверджена 22 квітня главою уряду Росії Дмитром Медведєвим.

"Мета зрозуміла - це розвиток генетичних технологій, пов'язаних, в тому числі, з так званим генетичним редагуванням", - розповів про програму Медведєв.

Рада з реалізації програми була створена раніше, указом Путіна від 25 квітня були змінені його цілі і склад. Рада, зокрема, визначатиме організації, на базі яких повинні бути створені "центри геномних досліджень світового рівня".

Марія Воронцова - кандидат медичних наук в галузі ендокринології. Вона працює в Науковому медичному центрі ендокринології МОЗ. За даними російського видання The New Times, яке в січні 2016 року опублікувало велике розслідування про неї (де вона була названа дочкою Путіна), свої наукові статті вона підписує прізвищем "Фаассен" - це прізвище її чоловіка, бізнесмена з Нідерландів Йорріта Фаассена.

Раніше розслідування про дочок Путіна, Марії та молодшої Катерини, офіційна інформація про яких відсутня, опублікувало агентство Reuters. Сам Путін не підтверджував і не заперечував, що Марія Воронцова і Катерина Тихонова - його дочки. Говорячи про дочок, він відзначав, що вони живуть в Росії і займаються наукою, але не торкався подробиць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram