ГоловнаСвіт

Сі Цзіньпін пообіцяв "новий шовковий шлях" без корупції

У Пекіні проходить дводенний форум, присвячений створенню нового транспортного коридору між КНР і Європою.

Сі Цзіньпін пообіцяв "новий шовковий шлях" без корупції
Си Цзиньпин
Фото: EPA/UPG

Голова КНР і голова Комуністичної партії країни Сі Цзіньпін пообіцяв реалізовувати ініціативу зі створення "Нового шовкового шляху" - транспортного коридору, який безпосередньо зв'яже Китай з Європою.

Про це він заявив у Пекіні на відкритті дводенного форуму "Один пояс - один шлях", передає Deutsche Welle.

Сі Цзіньпін підкреслив, що в розвитку транспортного маршруту КНР буде дотримуватися політики "нульової терпимості до корупції".

У зустрічі беруть участь майже 40 глав держав і урядів, десятки міністрів і представники понад 100 країн світу.

Зокрема, Німеччину на форумі представляє міністр економіки і енергетики Петер Альтмаєр. Свою позицію він окреслив ще перед початком зустрічі.

"Розвиток інфраструктури між Європою і Азією - це важлива тема. Однак він має здійснюватися з дотриманням міжнародних стандартів у соціальній сфері, в галузі природоохорони, захисту прав людини і в оголошенні тендерів", - упевнений Альтмаєр.

За його словами, Пекін повинен забезпечити Берліну справедливий доступ до ринків, сприяти передачі технологій, а також усувати різні торговельні й інвестиційні бар'єри.

Раніше голова МЗС Німеччини Хайко Маас розкритикував Італію за підтримку китайського проекту. "Якщо деякі держави думають, що з китайцями можна укладати хитрі угоди, то одного разу вони здивуються, коли прокинуться в залежності", - сказав він.

Як відомо, Італія, незважаючи на міжнародну критику, підтримала ініціативу Китаю зі створення "Нового шовкового шляху".

На урочистій церемонії в Римі прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте і Сі Цзіньпін підписали декларацію про наміри, згідно з якою Китай найближчим часом інвестує кілька мільярдів євро в розвиток стратегічно важливих торгових портів Генуя і Трієст і розширить співпрацю з Італією в цілій низці сфер.

Нагадаємо, раніше Китай пообіцяв виділити 124 млрд доларів на розвиток інфраструктурного проекту "Шовковий шлях".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram