ГоловнаСвіт

Суворівці показали Путіну «російських» роботів, які зроблені в Південній Кореї

Роботів можна купити на eBay і Amazon від $1000.

Суворівці показали Путіну «російських» роботів, які зроблені в Південній Кореї
Фото: kremlin.ru

23 квітня президент РФ Володимир Путін відвідав Суворовське військове училище в Санкт-Петербурзі. Там курсанти показали йому роботів, які вміють виконувати команди "відтиснутися" і "упор лежачи", назвавши їх своїми сучасними розробками. Незважаючи на це, в соцмережах люди з'ясували, що це південнокорейські конструктори Robotis Biolid, які продаються на eBay і Amazon за ціною від тисячі доларів.

Про це повідомляє Znak.

В офіційних репортажах російських ЗМІ про візит Путіна в училище зазначено, що вихованці показали президенту "свої розробки" в галузі робототехніки.

Роботи виявилися конструктором південнокорейської компанії Robotis Biolid. Такого робота можна придбати на eBay і Amazon за $1100 і $1199.90 відповідно. Цю інформацію опублікував економіст Сергій Гур'єв у своєму Twitter. На відео, яке він опублікував, роботи виконують ті самі команди, що й у Санкт-Петербурзькому суворовському училищі.

Нагадаємо, в грудні 2018 року в російському Ярославлі відкрився всеросійський форум "Проектор" (раніше він називався "Майбутні інтелектуальні лідери Росії"), який щорічно проводять за розпорядженням президента Володимира Путіна.

У день відкриття на форумі показали "найсучаснішого робота" Бориса, який нібито знає математику, вміє ходити, говорити і танцювати. Борису присвятили свої сюжети телеканал "Россия 24" і "Вести.Ярославль". Однак у ролику було помітно, що з-під костюма "робота" видно шию людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram