ГоловнаСвіт

США розширили санкції проти Венесуели

Обмежувальні заходи торкнулися судді та глави венесуельського МЗС .

США розширили санкції проти Венесуели
Военные рядом с портретами покойного президента Венесуэлы Уго Чавеса (слева) и президента Венесуэлы Николаса Мадуро
Фото: EPA/UPG

Міністерство фінансів США ввело санкції щодо міністра закордонних справ Венесуели Хорхе Арреаси. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на офіційному сайті міністерства в п'ятницю, 26 квітня, передає DW.

"США не будуть стояти осторонь і дивитися, як нелегітимний режим Мадуро забирає багатство і право на демократію у свого народу. Відомство продовжуватиме переслідувати корумпованих чиновників Мадуро, зокрема тих, кому доручено ведення дипломатії і правосуддя від імені цього незаконного режиму", - йдеться в документі.

Хорхе Арреас є зятем колишнього лідера Венесуели Уго Чавеса Арреаса і посідає пост голови зовнішньополітичного відомства Венесуели з серпня 2017 року.

Держдепартамент США в п'ятницю звинуватив його в тому, що він є важливим інструментом в діях глави Венесуели Ніколаса Мадуро з придушення демократичних прагнень населення країни.

Крім Арреаси у санкційний список занесли і суддю Венесуели Кароль Паділью. Застосування санкцій до неї, як пояснили в Мінфіні США, має нагадати про те, що спроби переслідування лідера опозиції, тимчасового президента Венесуели Хуана Гуайдо і його прихильників будуть мати негативні наслідки.

Мінфін США заблокував все майно і власність Арреаса і Падільї в США. Санкції передбачають також заборону на будь-які угоди з ними громадянам і компаніям із США.

"Санкції США не повинні бути постійними, вони покликані забезпечити позитивну зміну поведінки", - йдеться в повідомленні американського відомства.

Нагадаємо, раніше російська компанія "Роснефть" звинуватила інформаційне агентство Reuters у брехні і "легалізації чуток в інтересах замовників" та оголосила про намір домогтися заборони агентства на території Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram