ГоловнаСвіт

ФСБ РФ виграла суд проти "Новой газеты" через статтю про тортури

Газета опублікувала інтерв'ю з родичами чоловіка, затриманого після вибуху в Магнітогорську.

Федеральна служба безпеки Росії виграла суд про захист репутації за позовом до видання "Новая газета",  яке опублікувало інформацію про тортури, застосовані силовиками до підозрюваного в причетності до вибуху в Магнітогорську, повідомляє "Интерфакс".

Рішення виніс сьогодні Басманний суд Москви. "Новая газета" вирішила поки що не видаляти матеріали, визнані недостовірними, і буде оскаржувати рішення суду.

Суд зобов'язав "Новую газету" видалити два матеріали з сайту видання, сторінку з PDF-версії і опублікувати спростування. Претензії ФСБ були пов'язані з публікацією кількох матеріалів про нібито катування громадянина Киргизії Хуснідіна Зайнабідінова, затриманого незабаром після вибуху будинку в Магнітогорську наприкінці 2018 року.

Як стверджують у спецслужбі, недостовірні відомості "створюють у широкого кола читачів негативне уявлення про федеральний орган виконавчої влади".

У газеті здивовані також тим, що позов подав центральний офіс ФСБ, а не регіональне управління служби. Крім того, опублікована інформація - це інтерв'ю героя публікації, а не думка редакції.

Нагадаємо, 31 грудня 2018 року в Магнітогорську в результаті вибуху газу повністю обвалився під'їзд десятиповерхового житлового будинку, загинули 39 осіб. Наприкінці січня в ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що в Магнітогорську затримали громадянина Киргизії Хуснідіна Зайнабідінова, якого нібито перевіряли на причетність до обвалення будинку і при цьому, за його власними словами, катували. Пізніше в МВС заявили, що затримання Зайнабедінова не мало ніякого стосунку до розслідування вибуху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram