ГоловнаСвіт

Кім Чен Ин відмовився відвідати дельфінарій і балет у Владивостоці і поїхав у КНДР

Лідер Північної Кореї завершив свій візит до Росії на кілька годин раніше, ніж планували.

Кім Чен Ин відмовився відвідати дельфінарій і балет у Владивостоці і поїхав у КНДР
Фото: EPA/UPG

Керівник Північної Кореї Кім Чен Ин завершив свій перший візит до Росії приблизно на сім годин раніше, ніж планували.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Відзначають, що Ин виїхав із Владивостока вдень у п'ятницю, після того як пообідав з губернатором Приморського краю Олегом Кожем'яко.

Після обіду в ресторані "Лісова заїмка", де 17 років тому побував його батько Кім Чен Ір, і церемонії проводів на залізничному вокзалі Кім Чен Ин виїхав на бронепоїзді в КНДР. У плані його візиту на цей день ще значилося відвідування дельфінарію у Владивостоці та балет "Спляча красуня" на Приморській сцені Маріїнського театру.

Про причини дострокового від'їзду Кім Чен Ина не повідомляють. За словами губернатора Примор'я, лідер КНДР обіцяв знову приїхати в Росію.

"Владивосток справив хороше враження... Сподобалося місто, сподобався край... Є ті об'єкти, які ще не подивився, які хотів би відвідати", - розповів Кожем'яко.

Він також повідомив, що Росія запропонувала КНДР полегшити отримання північнокорейських віз для російських туристів. "Ми говорили про спрощення візового обміну", - зазначив він після проводів делегації з Пхеньяна.

Напередодні Кім Чен Ин зустрівся з президентом РФ Володимиром Путіним на острові Російський. Сторони назвали свою першу офіційну зустріч "змістовною" і "ґрунтовною".

Нагадаємо, Кім Чен Ин прибув до Росії 24 квітня на бронепоїзді. Цей візит відбувся через два місяці після другого саміту Кіма з президентом США Дональдом Трампом, який закінчився без досягнення будь-яких домовленостей щодо конфлікту навколо ядерної програми КНДР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram