ГоловнаСвіт

"Роснефть" має намір заборонити Reuters на території Росії

Компанія олігарха Путіна незадоволена розслідуванням про Венесуелу.

"Роснефть" має намір заборонити Reuters на території Росії
Фото: Интерфакс

Російська компанія "Роснефть" звинуватила інформаційне агентство Reuters у брехні та "легалізації чуток в інтересах замовників".

Про це йдеться в заяві на сайті компанії у відповідь на публікацію про те, що "Роснефть" допомагає уряду Венесуели продавати нафту в обхід американських санкцій. За даними Reuters, "Роснефть" на цьому заробляє: купує у венесуельської держкомпанії PDVSA нафту зі знижкою, а потім перепродує за повну вартість.

У "Роснефти" цю інформацію назвали "відвертою брехнею".

"Вважаємо за необхідне звернутися до правоохоронних органів з метою припинення протиправної діяльності псевдоагентства на території Російської Федерації", - заявили в прес-службі компанії.

"Reuters припинив діяльність як інформаційне агентство і засіб масової інформації. Ця структура систематично займається створенням і поширенням цілеспрямованої дезінформації, легалізацію чуток в інтересах замовників, вигадує інформаційні приводи з метою заподіяння шкоди російській економіці, російським компаніям і російській державі", - йдеться в повідомленні компанії.

Нагадаємо, голова "Роснефти" Ігор Сєчин - один із наближених до Володимира Путіна. У грудні 2018 року в Британії затвердили "чорний список" олігархів Путіна, до якого потрапили семеро осіб. Одним із них виявився Ігор Сєчин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram